Koronavirüs salgını Isparta’nın kasaba ve köylerine etki etmeye devam ediyor. Bu kapsamda daha önce karantinaya alınan Senir Kasabası ve Kılıç köyünde vaka artışlarının devam etmesi nedeniyle karantina süresi 15 gün, Balcı köyünde de 7 gün uzatıldı.

Koronavirüs salgını insan hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Virüs Isparta’da en çok kasaba ve köyleri etkiliyor.  Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Keçiborlu ilçesine bağlı Senir Kasabası ve Kılıç köyü 14 günlük karantinaya alınmıştı.

Ancak Senir ve Kılıç’ta vaka artışlarının devam etmesi nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantina süresi 15 gün daha uzatıldı.

Ayrıca Gelendost ilçesine bağlı Balcı köyünde de vakaların devam etmesi nedeniyle köydeki karantina 7 gün daha uzatıldı.

Karantina süresince Senir Kasabası, Kılıç ve Balcı köylerinde yaşayan vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanmaya devam edecek.

Ayrıca karantina tedbirlerine aykırı davranışta bulunanlara İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarına riayet etmemekten 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacak.