El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, sentetik uyuşturucu maddesi bonzai'nin Isparta’da çok yaygın kullanıldığını ileri sürdü. İlimizde kullanım yaşının 12'ye kadar düştüğünü öğrendiklerini belirten Aydın, "Vatan Mahallesinde çok kullanım var Bir evin kahvehane gibi kullanılıp bonzai içimine izin verildiği söyleniyor" dedi.
 
El Ele Demeği Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Canan Aydın, Basın Kulübü programının konuğu oldu. Aydın, demek ve belediye meclisinde yap¬tığı çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

MAHALLERİN SORUNLARIYLA 150 ANNE DE İLGİLENECEK

Demek Başkanı Canan Aydın, bu anlamda Vali Vahdettin Özkan'ın eşi Dr. Ruhan Özkan'ın önderliğinde Mahalle Anneleri Projesini hayata geçirdiklerini duyurdu. Demek olarak proje ortak olduklarını ve 44 mahallede yaklaşık 150 annenin Mahalle Annesi olarak seçildiğini bildiren Aydın, "Bu arkadaşlarımız bir dizi eğitime tabii tutuldular. Sorunların tespit edilmesi ve ilgililere iletilmesini sağlayan bir proje. Bu projede aile içi iletişim, sağlıklı ve dengeli beslenme, bilgisayar eğitimi gibi eğitimler mahalle annelerine verildi. Hiç bilgisayar bilmeyen bir bayan şimdi bilgisayar kullanabiliyor. Isparta’da mahalle içindeki sorunlar masaya yatırılmaya başlandı" dedi.

YÜREĞİMİZİ ACITAN BİR OLAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Mahalle Anneleri'nin bulundukları bölgeden kendilerine aktardıkları sorunlar kapsamında yüreklerini acıtan bir durumla karşılaştıklarını belirten Aydın, "Sentetik uyuşturucu (Bonzai) denen bir felaketle karşı karşıyayız. Isparta’da bonzai kullanımı çok yoğun. Bazı mahallelerde çok daha yaygın kullanımı var. Vatan Mahallesi'nde çok kullanım var. Oradan çok şikayetler alıyoruz. Bu bir kanayan yaradır. Çözümünde bizim de katkımız olsun istiyoruz" şeklinde konuştu.

BONZAİ KULLANIMI 12 YAŞA KADAR DÜŞTÜ

Öte yandan yapılan tespitler sonucu bonzai kullanımının Isparta’da 12 yaşa kadar düştüğünü ileri süren Aydın, ' 'Bir tek kullanımda bağımlılık yapan bu maddenin satışı çok rahatlıkla yapılabiliyor. Bir evde bu insanlar bir kahvehane gibi kullanıp bonzai içimine izin veriyorlar diye duyumlarımız var. Şeker halinde sunulduğu söyleniyor. Bu kapsamda Mahalle Annelerimiz sorunları aileleri tespit edip çözüm bulmaya çalışacak. Bir şiddet mağduru kadının gideceği yeri gösterecek. Bu arkadaşlarımız fedakarca ve yüreklice eğitimlerini aldılar ve çalışmalara başladılar. Bu konuda Sayın Ruhan hanıma şükranlarımızı sunuyoruz. BAKA destekli ve uzun soluklu bir proje" dedi.

AK PARTİ'NÜN ÜLKEMİZE ÇOK ŞEYLER KATTIĞINA İNANIYORUM

Diğer taraftan Belediye Meclisi Üyeliği için neden AK Parti'yi seçtiğine de yanıt veren Canan Aydın, şunları söyledi: "Sosyal devlet anlayışı olarak AK Parti'nin ülkemize çok şeyler kattığına inanan bir insanım. Sağlıkçı biri olarak sağlık alanında yapılan reformlar gözle görülür şeyler. Çalıştığım dönemdeki hastanelerdeki şeylerle şuan çok farklar var. Hastanelerde kuyruklar bitti, engellilerle ilgili olan bir anlayış görmemiştik: Şimdi Isparta’da 2800 aile engellilerine baktığı için istihdam ediliyor. Bulunma amacım bu sebeple. Burada Isparta söz konusu. Isparta’da gördüğümüz eksiklikleri yanlışları muhalefet olarak mecliste gündeme getirmeye çalışıyoruz. Şuana kadar meclis çalışmaları olumlu geçiyor, bir sorun yaşamıyoruz."

Akdeniz