Uyuşturucu madde kullanımı her geçen gün artıyor. Özellikle kamuoyunda sıkça gündeme gelen bonzainin fiyatının diğer maddelere göre düşük olması küçük yaşta bağımlılığı artıyoruz. Peki bu konuda yetkililer nasıl bir çalışma başlattı.

Uyuşturucu madde kullanma yaşı her geçen yıl düşüyor. Bu durumu farkeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, tüm illerde çalışma grupları oluşturulması ve konuya duyarlılığın artırılması için çalışma başlattı.

Konuya ilişkin bilgileri haber ekibimizle paylaşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, 3 bakanlığın yürüteceği müş-terek bir çalışma olacağını kaydetti. Kütük, "Bonzai kullanımı ile ilgili tedbirler alınmaya başlandı. Bu konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bir işbirliği çerçevesinde protokol imzaladı. Şu anda durum tespit çalışmaları devam ediyor. Anketler, araştırmalar devam ediyor. İl il bir harita çıkartılıp eylem planı oluşturulacak. Buna yönelik de biz il müdürlüğümüz olarak Sağlık Bakanlığı, Emniyet olarak üzerine düşeni yapacaklar" dedi.

ISPARTA GEÇEN YIL ÇALIŞMA BAŞLATMIŞTI
 
Yakup Kütük, bakanlığın bu konuya hassasiyeti öncesinde de Isparta’da çalışma başlattıklarını duyurdu. Kütük, bonzai de dahil olmak üzere 16 madde bağımlısının takip altında tutulduğunu kaydetti. Kütük, "Bu konular gelmeden öncede bizim burada şansımız il müdürlüğümüz olarak yüksek lisansını ve doktorasını yapmış olan bir psikolog arkadaşımız var. Biz bu konuyla ilgili 2013 yılından bugüne kadar hem adliyeye hem adliyeye hem de il müdürlüğümüze müracactların ne aşamada olduğunun bir durumunu çıkardık. Şu ana kadar il müdürlüğümüze özellikle bonzai değil ama genel anlamda madde bağımlığı konusunda 16 müracaat oldu. Bu 16 müracaattan 9'unun daha önceden de madde bağımlılığı ile ilgili hikayesinin olduğunu, bu süreçte çeşitli yerlerde tedavi amaçlı müracaatlarının olduğu ve tedaviden netice alamadığını belirledik" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Isparta’da bir AMATEM'in kurulmasının gerekliliğine işaret etti. Kütük, "Isparta’da bir AMATEM yok, bu konuda tedaviyi yapabilecek bir mekanımız yok. Bununla ilgili de çalışmaların üniversite ve sağlık bakanlığı bünyesinde sürdüğünü biliyorum. Açılması durumunda bizim Antalya, Konya, Manisa'ya bu kardeşlerimizi göndermek gibi bir durumumuz olmayacak" dedi.

Yakup Kütük, madde bağımlılığında aile faktörüne değindi. Kütük, ailelerin çocukları üzerinde iyi bir gözlemci olması gerektiğini söyledi.