Isparta'da CHP dışındaki siyasi partiler seçimler öncesi çevre ve gürültü kirliliğinin önüne geçmek için ortak hareket etme kararı aldı. İktidar partisi başta olmak üzere partiler, şehir merkezinde konvoy düzenlenmesi, parti bayrağı ve flama asılmaması yönündeki görüşü benimserken, CHP buna uymayacağını açıkladı.

Vali Memduh Oğuz, siyasi parti il başkanları ile bir araya gelerek seçim sürecinin daha sağlıklı geçmesi için görüş alışverişinde bulundu. Isparta'da seçim çalışmalarının gayet demokratik bir ortamda, gürültüsüz, kavgasız geçtiğini ifade eden Oğuz, 81 şehre örnek olacak bir seçim süreci yaşadıklarını belirtti. Oğuz, "Bize düşen bir vazife varsa her zaman hazırız. Herkese eşit ve adaletli davranacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bizim görevimiz insanların özgür iradesinin ortaya çıkacağı şartları oluşturmak." dedi.  

  Anayasa ve yönetmelikler neyi emrediyorsa onu uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Oğuz, şu ana kadar toplumu gerecek bir olay yaşamadıklarını kaydetti. Toplantıda söz alan siyasi partilerin il temsilcileri seçime az bir süre kala çevre ve gürültü kirliliğine neden olacak çalışmalardan uzak durulması yönünde görüş bildirdi. AK Parti İl Başkanı Yardımcısı Salih Kocagöz seçim sürecinin olaysız geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek seçimden bir gün önce yapılan büyük konvoyların yapılmamasını, seçim otobüslerinin de kaldırılmasını teklif etti. Kocagöz'ün bu teklifini olumlu bulduğunu belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın da konvoyların maliyetinin yüksek olduğu gibi insanları da rahatsız ettiğinden kaldırılmasına sıcak baktıklarını, bayrak ve flamalarında çevre kirliliğine neden olduğundan asılmayabileceğini söyledi.

SP İl Başkanı Cevat Gencay da tekliflere olumlu baktıklarını ifade ederek, meydana gelen aksaklıkların il başkanları arasında çözülmesi için işbirliği yapılmasını teklif etti. Isparta'nın demokrasinin beşiği olduğunu, cumhurbaşkanı, başbakan çıkaran bir il olduğunu hatırlatan DP İl Başkanı Hüseyin Dede de, Isparta'da kavga ve gürültünün nadir görüldüğünü hatırlattı. Dede, hiç kimsenin kimseye tepeden bakma gibi bir lüksü olmadığını ifade ederek, sevgi ve kardeşlik içerisinde bir seçim süreci geçirilmesini temenni etti.

CHP, ÇEVRE VE GÜRÜLTÜ HASSASİYETİNE DESTEK VERMEDİ

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, diğer siyasi partilerin aldığı ortak karara karşı çıkarak, bu etkinliklerin devamından yana olduklarını söyledi. Erdoğan, "Bırakın şehirde bir hareketlilik olsun. İnsanlar seçim havası olduğunu hissetsin, bayraklar asılsın bir bayram havası olsun. Bundan kimseye zarar gelmez. Hatta seçim otobüslerinin süresinin saat 23.00'e kadar uzatılmasını istiyoruz." dedi.

Parti il başkanlarının görüş ve önerilerini dinleyen Vali Memduh Oğuz, gelen teklifler doğrultusunda seçimden bir gün önce partiler tarafından yapılan büyük konvoyların yapılmaması, seçim otobüslerinin okul ve hastane yakınlarında gürültü yapmamaları kararını aldıklarını açıkladı.