Isparta'da yaşayan Mehmet İbrahim ve Hüsniye Çokar çifti, tam 14 yıl önce hastanede ölü olarak doğduğu iddia edilen bebeğinin kendilerine verilmeden hastane tarafından defnedildiğini ancak yerinin kendilerine söylenmediği gerekçesi ile şikayetçi oldu. Baba İbrahim Çokar, bize doğum sırasında öldüğünü söylemişlerdi. Ancak daha sonra ise yakınlarımız tarafından ölmediğine dair bilgiler alınca araştırmaya çıktık. Ancak halen daha bir sonuç alamadık dedi.

2000 yılında Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doğum yapan Hüsniye Çokar'ın bebeği ölü olarak doğdu. İddiaya göre ise Baba Mehmet İbrahim Çokar, o günbebeğin hastane tarafından kendilerine verilmediğini söyledi. 2007 yılındaİbrahim Çokar, defin işlemlerinin hastane tarafından yapıldığını ancak bebeğin nereye gömüldüğünü söylenmediği gerekçesi ile şikayetçi oldu.

Çokar; "2000 yılında doğan bebeğimiz bize öldüğü söylendi. Ogün hastanede eşimin yanında refakatçi olan annem çocuğumuzun öldüğünü söyledi. Bizde o acıyla sarsılmıştık.Ancak 2007 yılına yakınlarımız tarafından bebeğimizin ölmediği ile ilgili bir takım haberler aldık. O yıldan bu yana bebeğimizin öldüyse nereye defnedildiğini araştırmaya çıktık" dedi.

"NÜFUSTA KAYDI YOK"

Baba İbrahim Çokar, 2011 yılında eşinin tekrar doğum yaptığı ancak dünyaya gelen kız bebeklerininde ölü doğduğunu söyledi. Çokar, ölü olarak doğan bebeğimizin aile nüfusumuzda kayıtları mevcut ancak 2000 yılında bize öldüğü söylenen bebeğimizin ne kaydıne de nereye gömüldüğü hakkında bilgimiz var dedi. Çokar, defnedildiği söylenilen mezarlıkta bile araştırma yaptığı ancak herhangi bir kayıta rastlayamadığını da ekledi.

HASTANE: 7 GÜN İÇİNDE ALINMAYAN ÖLÜNÜN DEFİN İŞLEMİ YAPILIR

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ise, baba İbrahim Çokar'ın şikayet dilekçesine karşılık olarak şu açıklamayı yayınladı: "Ölüm anında sahibi yanında olmayan cenazelerin sahiplerinin gelmesi için uygun bir süre beklenir. Ancaksahiplerine duyurulmak kaydıyla bu süre hiçbir şekilde 1 haftayı geçmez. Tıbbı ve hukuki sakınca bulunduğu hallerde cenaze, sahiplerine verilmez. Gerekenler kurum tarafında yapılır ve cenaze sahiplerine bilgi verilir. 7 gün içerisinde ailece alınmayan ölü bebeklerin hastana tarafından Akyol mezarlığına gömüldüğü belirtilir" cevabı verildi.

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Baba İbrahim Çokar,artık bebeğimizin öldüğüne inanmıyoruz. Eğer öldüyse neden bir resmi evrak imzalamadık. Ve hastane tarafından gömüldüğü söyleniyor. Mezarlıkta yaptığımaraştırmada görevli bana böyle bir defin işleminin kayıtlarda geçmediğini söyledi. İlk şikayetimde mahkeme takipsizlik kararı verdi. Şimdi tekrar birdava açıyorum. Ve bu süreçten sonra çocuğumuzun ölmediğine inanıyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım dedi.

Cumhuriyet Savcılığına ilk şikayette bulunuldu. 2008 yılında açılan davaya takipsizlik kararı verildi. Daha sonra ise ikinci dava açılarak hastane yönetimi hakkında ölen bebeğin nereye defnedildiği öğrenilmek istenildi.

Doğum sonrasında ise hastane yönetimi tarafından kendilerine resmi bir evrak ulaşmadığını belirten Baba İbrahim Çokar, Ne eşimden ne de kendimden bebeğimizin öldüğüne dair herhangi bir resmi evrak imzalatılmadı. Hastanenin bana göndermiş olduğu bütünevraklar içerisinde tek bir imzamız yoktur" dedi. İbrahim Çokar ayrıca hastane evraklarında eşinin isminin yanlış yazıldığını da belirtti.