Demokrat Parti (DP), Saadet Partisi (SP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Türkiye Partisi (TP) Isparta il başkanları bir araya gelerek, Isparta'da tabanın ittifak konusunda anlaştığını bildirdiler.
    
DP İl Başkanı Hüseyin Dede, SP İl Başkanı Cevat Gencay, BBP İl Başkanı Özcan Battal ve TP İl Başkanı Abdurrahman Aygüz ortaklaşa basın toplantısı düzenleyerek, ittifak konusunda tabanın anlaşma sağladığını kaydettiler.
   
  DP İl Başkanı Dede, yaptığı konuşmada, merkez sağda ittifak yapma çalışmalarına ivme kazandırmak için Isparta il başkanları olarak bir araya geldiklerini ve bu ittifakın bir an önce olmasını istediklerini söyledi. 12 Haziran genel seçimler için bu ittifakın gerekli olduğunu dile getiren Dede, milletin iktidara alternatifin çıkmasını çok arzu ettiğini ve bu alternatifliği de kendilerinin oluşturduğunu aktardı.
    
Türkiye'nin sekiz yıldır kötü yönetildiğini savunan Dede, ''Merkez sağı yeniden iktidar yapma yolunda ilk adımı Isparta'dan atıyoruz. Biz temelini attık, çatısını da artık genel merkezlerimiz oluştursun'' dedi.
    
Genel merkezleri ile görüşme yaptıklarını ve bu ittifakın olumlu karşılandığını belirten Dede, genel merkezlerin de bir an önce birleşmesini beklediklerini vurguladı.
    
Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gencay, tabanın sesini Ankara'ya iletmek için bu ittifakı yaptıklarını kaydetti. Şahsi menfaatleri düşünmediklerini, ülkenin sorunları için bu birleşmeyi yaptıklarını dile getiren Gencay, genel merkezlerden de aynı tepkiyi beklediklerini bildirdi.
    
Türkiye Partisi İl Başkanı Abdurrahman Akgüz, temeli kendilerinin inşa ettiğini ifade ederek, çatıyı genel merkezlere bıraktıklarını belirtti.
   
  Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Özcan Battal da, halkın bu ittifakı istediğini dile getirdi ve bu mesajı Ankara'ya iletmek istediklerini aktardı.