Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İŞKUR arasında önemli protokole imza atıldı. Bundan böyle her yardıma muhtaç kimse devlet imkânlarından faydalanamayacak. Eli iş tutanlar İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilecek. Böylece hem haksız devlet yardımı almanın önüne geçilecek hem de istihdama katkı sağlanacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İŞKUR arasında önemli protokole imza atıldı. İlk olarak İŞKUR ekibi tarafından Sosyal Yardımlaşma Vakfı personeline eğitim verildi. Vakıf personeli de artık bundan sonra İŞKUR’da açık olan iş ilanlarını görebilecek ve o işte çalışabilecek yardıma muhtaçları yönlendirecek. İlçe personeline de verilen eğitimlerin tamamlandığı ve şu anda çalışabilecek yarıma muhtaçları tespit çalışmasına başlanıldığı öğrenildi.

YARDIM İÇİN BAŞVURANLARA İŞ TEKLİFİ YAPILACAK

Öte yandan bundan sonra vakfa yardım için başvuru yapanlara ilk olarak işi teklifi yapılacağı öğrenildi. Kendisi çalışamayacak durumda olanlar içinse ailesinden çalışacak birine teklifte bulunulacak. Kişiye iş teklifinde bulunduktan sonra bir süre sosyal yardımlaşmadan aldığı yardımlar kesilmeyecek. Ayrıca yılda 40 ila 100 TL arasında yol ve işe giriş işlemleri için destek verilecek. Daha sonra kişi işe girdikten sonra 1 yıl içerisinde bir kez asgari ücretin 3’te 1’i kadar destek verilecek. Bu şekilde sosyal yardımlaşmadan yardım alan vatandaşlar işe teşvik edilmiş olacak.

BAŞVURANLARA DETAYLI İNCELEME

Diğer taraftan Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na başvuran her vatandaş için ilk olarak çalışma durumu olup olmadığına bakılacak. Eğer vasıfsız kişilerse İŞKUR olarak bu kişiler ilk olarak mesleki eğitim kursuna alınacak. Ondan sonra işe yerleştirilecek. Kendi meslekleri var ise direkt işe başlatılacak.