Isparta'da Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında ''Engelsiz Yaşam Yürüyüşü'' düzenlendi.
Isparta Belediyesi önünden başlayan yürüyüş Hükümet Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşe Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk ve engelli derneklerinin temsilcileri katıldı.
Hükümet Meydanı'nda düzenlenen programda konuşan Ortopedik Engeliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan, Engellilerin yaşamını kolaylaştıracak imkanların sağlanması gerektiğini söyledi.
Erdoğan, çağdaş toplumun gereklerinden birisinin de engellilerin erişim, ulaşım, eğitim, sağlık, kültür, istihdam, rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetlerden yararlanmaları ile ekonomiye katılmaları ve temel haklarının etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.
Her engelli grubunun birbirinden ayrı sorunları olduğuna işaret eden Erdoğan, sorunların çözümünde toplum duyarlığının önemine dikkat çekti.
Engelli vatandaşların toplumsal hayatlarını kolaylaştıracak geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak tüm koşul ve imkanların oluşturulmasının öncelikli görev olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi:
''Engelli birinin, diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olması için her şeye rağmen yaşama sevincini hiçbir şekilde kaybetmemesi gerekir. Valiliğimiz bünyesinde Engelliler Koordinasyon Merkezi kurulmalı burada psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanı görevlendirilerek engelli bireylerin toplumsal yaşama uyum sürecinin hızlandırılmalı, grup etkinlikleri ve yasal hakları konusunda bilgilendirilmeleri sağlanmalıdır.''