Isparta'nın Yakaören köyünde sıcak su aramak amacıyla açılan ancak karbondioksit gazı çıkan kuyunun 15 Mayısta rogar içine alınıp, kapatma işleminin tamamlanacağı bildirildi.

Isparta İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Jeoloji Yüksek Mühendisi Fikret Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) uzmanları tarafından kuyuda kapatma çalışmalarının yapıldığını ve kuyuya beton enjekte edildiğini hatırlattı. Kuyu çevresinde gaz kokusunun giderildiğini ve herhangi sıkıntının olmadığını ifade eden Özdemir, son kontrolün Haziran ayında yapılmasının planlandığını ancak kuyu ile ilgili spekülasyonları önlemek amacıyla kontrol süresini 15 Mayısa çektiklerini kaydetti.

Özdemir, ''TPAO uzmanları 15 Mayısta Isparta'ya gelecekler, kuyunun vana ve diğer aksamları sökülerek kapaklı flaş monte edilecek, kuyu çevresi rögar içine alınacak'' dedi.

Yakaören Köyü Muhtarı Mehmet Pediz de, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuyunun kapatılması ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti. Kapatma çalışmalarına katılanlara teşekkür eden Pediz, çok önemli bir sorunun çözüldüğünü ifade etti. Şu anda kuyudan koku çıkmadığını vurgulayan Pediz, kokunun yayıldığı dönemlerde insanların sağlık açısından sıkıntılar yaşadıklarını ve köy halkının çeşitli sağlık sorunlarına maruz kaldığını aktardı.

Kuyu üzerinden siyaset yapıldığını da ileri süren Pediz, kendilerinin kuyunun kapatılma işlemiyle ilgilendiklerini ve bu sorunun siyasete malzeme yapılmaması gerektiğini söyledi.