"YETMİYOR, BİTMİYOR"

2012 yılında evlenen görme engelli Kadir ve Fatma Ersoy çifti Sanayi Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında 300 TL ev kirası ile yaşam mücadelesi veriyor. 3 ayda bir aldıkları Bin 273'şer TL maaşla geçinen Ersoy çifti, engellilere sahip çıkılmadığını ve açlığa mahkum edildiğini söyledi.

3 aylık maaşımızla bizi bu duruma düşürenlere hakkımızı helal etmiyoruz diyen 46 yaşındaki Kadir Ersoy, geçinmekten sıkıntı çektiğimiz için birçok işe başvurduk.  Ama tabiki iş bulmakta zorlanıyoruz. Eşimle birlikte 2 Bin 546 TL maaş alıyoruz. 90 gün boyunca bu parayla nasıl geçinilebilir. 900 TL'sini ev kirasına verdiğimizde bu işin içinden çıkılması için hesap uzmanı olmak gerekiyor dedi.

GÖZLERİNİZ GÖRÜYORSA GÖRÜN

Kendisinin şeker hastası olduğunu belirten Kadir Ersoy, bizim nefes almamız bile para oldu. 3 aylık maaşımızla zor geçiniyoruz. Kimse bizi bedava oturtmuyor. Her 300 TL kira parası ödüyoruz. Soruyorum bu maaşla kim nasıl geçinebilir. Sesimizi duyuramıyoruz. Gözleriniz görüyorsa görün, kulaklarınız duyuyorsa bizleri duyun, biz devletimize sığınmayacağız da kime sığınacağı şeklinde konuştu.

ENGELLİLER BU DAVAYA SAHİP ÇIKMALI

43 yaşındaki Fatma Ersoy ise, engellerin maaş düzenlemeleri ile ilgili çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Mutlaka herkes bu davaya sahip çıkmalıdır diyen Ersoy, devlet bize yapabileceğimiz iş versin. Ben yıllarca müzisyenlik yaptım. Bir çok kez kandırıldım. Ve sonunda evlenerek kendi hayatımı kurdum. İnsanlarda bizim mutlu olmamızı istiyorsa, bizlere sahip çıksınlar. Engellerimiz böyle kalmasın. Kimse şov yaptığımızı düşünmesin. Engelliler ile ilgili yasalar yapılırken görüş ve önerilerimiz dikkate alınsın. Feryadımıza devlet kulak versin. Bizde onurlu yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Demokrat