'Türkiye'nin gül bahçesi'' olarak nitelendirilen Isparta'da bir firma, tamamen el yapımı, doğal gül yaprağından lokum üretti.

Yıldırım Şekerleme Yöneticisi Kenan Yıldırım Haber32 Muhabirine yaptığı açıklamada, büyük emek ve özenle hazırlanan, hijyenik koşullarda paketlenen ürünlerinin en büyük sırrının ağabeyden kardeşe, ustadan çırağa aktarılan bilgi, deneyim ile işe duyulan saygı ve titizlik olduğunu söyledi.

Çalışmalarına 1972 yılında küçük bir imalathanede akide şekeri ve lokum imalatı ile başladıklarını belirten Yıldırım, her geçen yıl farklı ürün çeşitleri ile halkın taleplerine cevap verecek şekilde kendilerini yenilediklerini söyledi.

Sektörde yeniliklerin çok önemli olduğunu ve talepleri karşılayacak şekilde üretim yaptıklarını kaydeden Yıldırım, ''Şimdi patenti bize ait yüzde 100 gül yaprağından lokum ürettik. Biz ürünümüzü önce ücretsiz olarak müşterilerimizin beğenisine sunduk. Vatandaşlardan olumlu talepler gelince üretimimizi artırarak satışa çıkardık'' dedi.

İsmini 'gül sarması' koydukları lokumun üretiminin tamamen el yapımı olduğunu söyleyen Yıldırım, ''Lokumun içerisinde özel olarak toplanan gül yaprağı var. Antep fıstığı ile süsleyip rulo şeklinde hazırladık. Gül yaprakları ile sardık. Bu ürün şuana kadar hiç bir yerde üretilmedi ve tamamen bize ait. Hedefimiz ürünümüz ile dünyaya açılmak'' diye konuştu.

Fabrikalarında 27 kişiye istihdam sağladıklarını vurgulayan Yıldırım, talepler doğrultusunda her gün yeni fikirler geliştirip bunları ürünlerinde uygulamaya çalıştıklarını kaydetti. İstihdam yaratan, üreten ve çalışan kurumların desteklenmesini isteyen Yıldırım, ''Bundan sonraki dönemde de yeni ürün çalışmalarımız olacak. Amacımız farklı ürün konseptleri ile Türkiye ile birlikte yurt dışına açılmak'' dedi.

-''Nane aromalı mentollü lokum''

Kenan Yıldırım, yeni ürün arayışları kapsamında nane aromalı mentollü lokum da ürettiklerini söyledi. Nane aromalı mentollü şekerlerin bulunduğu fakat lokumunun olmadığını kaydeden Yıldırım, ''Yeni ürün arayışlarında nane aromalı mentollü lokum üretimi yaptık. Bunu önce iş yerimizde sergiledik ve vatandaşlara ikram ettik. Beğenisine sunduğumuz vatandaşların görüşünü aldık. Olumlu tepkiler gelmesi üzerine seri üretimini yapmaya başladık'' diye konuştu.

Yıldırım, Isparta ve Türkiye'nin birçok bölgesine yeni üretimleri olan nane aromalı mentollü lokum gönderdiklerini kaydetti.