Isparta Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Hisar Mahallesi’nden başlamak üzere, Gülcü, Emre ve Sülübey Mahallelerinde yeni çalışma başlattı. Mahallelerde ön avan çalışmaları tamamlanırken, Hisar Mahallesi ile ilgili atılacak adımlar önümüzdeki Belediye Meclisi’nde, meclis gündemine geliyor. Çalışmalar kapsamında eski yapılar ile buna benzer alanlar korunacak.

Her ayki meclis toplantısında birer mahallenin gündeme geleceğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Hisar, Gülcü, Emre ve Sülübey Mahalleri ile ilgili, İmar Müdürlüğü personeliyle bir toplantı gerçekleştirdi. 

Şehrin gerçek kentsel dönüşüm çalışmalarını yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çalışmalar kapsamında eski mahallelerimizde bulunan ve korunması gereken yapılar korunuyor. Mahallelerimizin güzel hatıralarını yok etmiyoruz. Hem hatıralarımızı koruyoruz hem de sıkışmış yerlerimizi rahatlatıyoruz. Çalışmalar kapsamında genel ada teşekkülleri yapılarak, yeşil alanlar konuyor. Mevcut mahallerimizdeki yollarımız genişletiliyor. Olumsuzluklar gideriliyor” dedi. 

Hem insan, hem de ruh sağlığına uygun kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kentsel dönüşüme tabi tutulacak olan bölgelerde tüm konutların da incelendiğini kaydetti.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında önümüzdeki meclis toplantısına Hisar Mahallesi’nin geleceğini ve ardından da Emre, Gülcü ve Sülübey Mahallelerinin ele alınacağını kaydeden Başkan Günaydın, “Çalışmalarımız kapsamında içerisinde göletleri, yeşil alanları olan yaşanabilir bir kent olarak planlıyoruz” şeklinde konuştu. 

Belediye olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmaları bir sıra ile takip ettiklerini ve bunlar arasında bugüne kadar altyapıların tamamlandığını, kentte yeşil alanlar oluşturulduğunu aktaran Başkan Günaydın, yapılan çalışmaların tamamının birbirleri ile bağlantılı olduğunu dile getirdi. Çalışmalar kapsamında yine otopark projelerinin yer aldığını ve bunlara başlandığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni yapılar içinde bire bir otopark yapma mecburiyetini getirdiklerini anlattı. Tüm bu çalışmaların uygulamalarının birkaç sene içerisinde kendisini göstereceğini dile getiren Başkan Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın yaşanabilir iller arasında ön sıralarda bulunduğunu hatırlattı. Günaydın, “Yaşanabilirlikte ön sıralardayız. Bu çalışmalarımız yapılınca Isparta’nın açık ara birinci olmasını hedefliyoruz” görüşlerinde bulunarak, çalışmaların Isparta’nın geleceği için hayırlı olması temennisinde bulundu.