Isparta'da düzenlenen Halk Oyunları yarışmasında il birincileri belirlendi.
     Isparta Valisi Memduh Oğuz, Milli Eğitim Çalışanları Spor Salonu'nda düzenlenen Halk Oyunları yarışmasında yaptığı konuşmada, bu tür yarışmaları öğrencilerin gelişimi için önemli olduğunu belirtti. Halk oyunlarını oynamayanların anlayamayacağını belirten Oğuz, ''Bir oyunu oynayabilmek, sonra onu yarışmada sergileyebilecek hale gelmek çok büyük gayret ve emek ister, yüksek bir zeka, bir irade ister'' dedi.
     Halk Oyunları yarışmasına katılan öğrencilerin cıvıl cıvıl ve kabiliyetli olduklarını kaydeden Oğuz, yarışmaya katılan tüm öğrencileri gösterdikleri cesaretlerinden dolayı tebrik etti. Öğrencilere ''Bu çocuklarla her şey yapabiliriz, bu heyecanı onlarda görüyorum'' diye seslenen Oğuz, il birincisi olan takımlara bölge yarışmalarında da başarılar diledi.
     Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da, halk oyunları kültürünün gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti. Bu yıl katılımın yeterli olmadığını savunan Yılmaz, ''Gelecek yıl okullarımıza daha fazla destek vererek, katılımın artmasını sağlayacağız'' dedi.
     Yarışmada, geleneksel küçükler kategorisinde 6, geleneksel yıldızlar kategorisinde 4, stilize küçükler kategorisinde 2, stilize yıldızlar kategorisinde bir, stilize yaygın eğitim kurumları kategorisinde bir, gençler kategorisinde 3, geleneksel yaygın eğitim kurumları kategorisinde 2 ve stilize gençler kategorisinde 3 olmak üzere toplamda 22 ekip hünerlerini sergiledi.
     Yarışma sonunda geleneksel küçükler kategorisinde Nazmi Toker İlköğretim Okulu, geleneksel yıldızlar kategorisinde Yedişehitler İlköğretim Okulu, stilize küçükler kategorisinde Halıkent İlköğretim Okulu, stilize yıldızlar kategorisinde Gönen Süleyman Demirel İlköğretim Okulu, stilize yaygın eğitim kurumları kategorisinde Eğirdir Halk Eğitim Merkezi, geleneksel gençler kategorisinde Gönen Anadolu Öğretmen Lisesi, geleneksel yaygın eğitim kurumları kategorisinde Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ve gençler kategorisinde Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi il birincisi oldular.
     Yarışmada dereceye giren takımlara ödüllerine Vali Oğuz verdi.