Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı gündeminde görüştüğü otopark yönetmeliği geçtiğimiz Cuma günü Bakanlık tarafından onaylandı. Bundan böyle Isparta’ya yapılacak her yeni yapıda brüt 150 m2'ye kadar olan dairelerden her 3 daire için 2 otopark, brüt 150 m2 ve üzerinde her daire için 1 otopark ayrılacak.
 
Belediye Meclisi ekim ayı son toplantısında İmar Komisyonu Başkanı Akif Aslan önemli bir gelişmeyi üyeler ve basınla paylaştı. Ağustos ayı meclis gündeminde görüştükleri Otopark Yönetmeliğinin ilgili Bakanlık tarafından onaylandığını ve yazının kendilerine ulaştığını belirten Aslan, "Şehrimizin otopark sorununun çözülmesi için hazırladığımız yönetmelik bundan böyle belirleyici olacak" dedi.

ESKİ YÖNETMELİKTE 3 DAİREYE l OTOPARK YAPILIYORDU

Öte yandan eski otopark yönetmeliğine göre ilimizde yeni yapılan yapılarda her 3 daireye 1 otopark alanı zorunlu kılınıyordu. 1993 yılında çıkartılan ve 2006 yılına kadarda bazı değişikliklere uğrayan yönetmelik günümüz ihtiyaçlarını karşılamadığı gerekçesiyle yeniden ele alındı ve Bakanlığın onayına sunuldu.

PEKİ, YENİ BİNALARDA OTOPARK NASIL OLACAK?

Diğer taraftan Bakanlığın onayladığı yeni otopark yönetmeliğine göre bundan böyle yeni yapılacak olan binalarda brüt 150 rn2 'ye kadar olan dairelerden her 3 daire için 2 otopark, brüt 150 m2 ve üzerinde her daire için 1 otopark ayrılacak.