Defterdar Rahmi Turan Isparta’yla ilgili öz eleştiri yaptı. Vergi konusunda duyarlı bir kent olan Isparta’nın girişimcilikte aynı başarıyı gösteremediğini ileri süren Turan, ‘’Finans var ama yatırım yok. Tüm kurum ve kuruluşlar niçin yatırım yapılmadığını iyi analiz etmelidir” dedi.

Tecrübeli Bürokratlardan birisi olan Defterdar Rahmi Turan, Isparta’nın neden yerinde saydığı konusunda açıklamada bulundu. Isparta’da güçlü sermayenin bulunmasına karşın, bunun reel ekonomiye dönmediğini savunan Turan, “Gönlüm ister ki Isparta’dan Kayseri, Konya, Denizli, Afyonkarahisar ve Bursa’daki gibi girişimciler çıksın. Çıkmıyor. Üzülüyorum. Isparta’da tüm kurum ve kuruluşların bunu çok iyi analiz etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

YETERİ KADAR YATIRIMCI YOK

Isparta’nın ekonomik potansiyelinin olduğunu ancak yeteri kadar yatırımcının bulunmadığına dikkat çeken Turan, ‘’Oysa sermaye var. Ekonomik potansiyel var. Bir kentteki ekonomik göstergeleri işaretlemek için caddelerdeki banka yoğunluğuna bakılır. Isparta’da bu var. Bu neyin göstergesidir: İktisadi gücün göstergesidir. Isparta’da para var. Paranın olmasına seviniyoruz. Ama reel ekonomiye dâhil olmuyor bu kaynak. Yatırım yapmıyorlar. Emeklerini ortaya koyup yatırım yapmaktan çekiniyorlar. Oysa maddi gücün yerinde ise öncü olmak lazım’’ diye konuştu.

ISPARTA’NIN JEOPOLİTİK KONUMU DA KENDİNE AVANTAJ SAĞLIYOR

Öte yandan Isparta’yla alakalı başka bir perspektif daha açan Defterdar Turan, ‘’Isparta konumu, stratejik ve jeopolitik önemi, iklimi açısından çok avantajlı bir bölgede. Şanslı bir kent. Kara, demir, hava, deniz yolu ulaşımı açısından erişebilir bir kent. Yaşanabilir, yatırım yapılabilir, güvenli. Daha ne olsun. Gönlüm ister ki Isparta’da Denizli, Kayseri, Gaziantep, Bursa gibi yatırımcı olsun” şeklinde konuştu.

HAKSIZ REKABETİ ÖNLEMEK BİRİNCİ GÖREVİM

Diğer taraftan iyi niyetli kişilerin haksız rekabete uğramaması için çok itina gösterdiğini tüm kariyeri boyunca bunu yol haritası edindiğini anlatan Turan, ‘’Isparta’da da göreve başlar başlamaz Özel Denetim Ekibi oluşturdum. Haksız rekabeti önlemek birinci görevim. Vergi uyumu açısından özel ekibime her zaman eğitim veriyorum” dedi.