Isparta'nın ilk 5 yıldızlı otelinin temeli düzenlenen törenle atıldı. 24 bin metrekarelik kapalı alana sahip otelin 10 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Öngör Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sami Öngör, milli parkları, kültür ve tabiat varlıkları ve koruma alanlarıyla doğal güzelliklere sahip bir il olan Isparta'da bu yatırımın önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi.

Otelin yapımının yaklaşık 10 ay süreceğini ifade eden Öngör, 144 oda ve 288 yatak kapasitesinin bulunacağını kaydetti. Öngör, "24 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak otelimizde toplantı salonlarından, restorantlara, SPA merkezlerinden, kapalı yüzme havuzuna kadar her türlü aktivite yapılabilecek." dedi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, valilik olarak bu tür yatırımları desteklediklerini, her zaman arkasında olduklarını söyledi. Hizmet sektöründe öne çıkan Isparta'da bu tür otellerin geciktiğini ifade eden Oğuz, şimdiye kadar birkaç tane otelin olması gerektiğini kaydetti.

Oğuz, "Bu yatırımlar yapıldığı zaman arkasından başkaları gelecektir. Alışveriş merkezleri gelecektir. Birkaç sene içerisinde böyle 5 -6 tane otel olacağına inanıyorum.

Bu tür tesisler Isparta'yı daha da tanınmış hale getirecektir." dedi. Isparta'nın en büyük eksiğinin tanıtım olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan da deniz, kum ve güneş üçgenine dayalı turizmin artık yavaş yavaş başka alanlara kaydığına dikkat çekti.

Isparta'nın eko ve inanç turizmi açısından ciddi potansiyele sahip olduğunu ifade eden Özaslan, tek eksiğin bu tesislerin zamanında yapılamamış olması olduğunu anlattı. Yapılan yatırımları önemsediklerini belirten Özaslan, çevre iller arasında ciddi potansiyeli olan Isparta'yı yurt dışında tanıtmak için destek olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrasında otelin temeli atıldı. Temel atma törenine Milletvekilleri Sait Dilek, Haydar Kemal Kurt, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.