Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, 18 uygulamasının olduğu yerde ‘halk kendisi yapsın’ denilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, “Vatandaş da buna yanaşmıyor. Ancak m2 bazında masrafları halktan talep etme şansımız olursa, 18 o şekilde uygulansın” dedi.

Belediye Meclisi son toplantısında, Hisar Mahallesi’nde meydan ve park düzenlemesi kararı ile değişikliğe yapılan 53 itirazı görüştü. İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, yapılan itirazların uygun bulanmadığını belirterek, ‘’Düzenleme yapılan alanın düzenleme öncesi 68.981 m2 konut alanı ve 1,2 emsalden 82.777,2 m2 inşaat yapılabilirken düzenleme sonrası 57.542 m2’lik bölümü konut alanı olarak düzenlenmiş ve 1,5 emsal verilmiş olup 86.313 m2 konut yapılabilmektedir.

NİTELİKLİ BİR KENTLEŞME MEYDANA GELİYOR

Ve 3.535,8 m2’lik inşaat artışı vardır, bunun yanında düzenleme öncesinde alanda hiç park ve yeşil alan bulunmazken daha yaşanabilir bir alan oluşturmak amacı ile yaklaşık 12 bin m2 alan park ve yeşil alan olarak planlanmıştır. Bu nedenle yapılan itirazlar uygun bulunmamıştır. Ayrıca yol ve yeşil alan düzenleme öncesi 10.600 m2, düzenlemeden sonra 22 bin m2’ye çalışıyor. Dolayısıyla sosyal donatı artışı 11 bin 400 m2 daha nitelikli bir kentleşme meydana gelmiş oluyor’’ dedi.

500 BİN LİRADAN AŞAĞIYA MAL OLMAZ

Gülboy’un ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Kadir Dal, hiç kimsenin 18 uygulamasına yanaşmadığını ve böyle olursa arsaların 500 bin TL’den aşağı olmayacağını ileri sürerek ‘’Burada 18 madde uygulandığı için halk kendi yapsın denilmiş. Vatandaş kendisi yanaşmayacağı için belediye olarak 18 maddeyi kendimiz çözerek, m2 bazında masrafları halktan talep etme şansımız olursa o şekilde 18 uygulansın. Çünkü hiç kimse 18’e yanaşmıyor. Burada da 500 bin liradan aşağıya mal olmaz’’ diye konuştu. 

HİSAR MAHALLESİ ISPARTA’NIN EN GÜZEL YERİ OLACAK

Öte yandan Gelir Müdürlüğü’nün belediyenin yapması halinde ne kadara mâl olacağını hesaplamasını isteyen Günaydın, ‘’ Ama bunu yaparsak diğer mahallelere de yapmak gerekecek. Onları da hesaplamak lazım. Bu kapıyı açtıktan sonra Isparta’nın en güzel ve merkezi yerleri buralar olacak. Isparta için değer kazanacak. Belediye’yi de korusak mı diye düşündüm’’ şeklinde konuştu. Bu konuda belediyeyi de koruyacakların ı anlatan Dal, ‘’İşi hızlandırmak için bunu söylüyoruz’’ dedi. Başkan Günaydın da bunu ciddi olarak ele alacaklarını söyledi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ TIKANDI

Son olarak Fatih ve Zafer Mahallelerinde katlı arsaların 300 bin lira olduğuna değinen Dal, ‘’Daire başına 150 bin düşmeye başladı. Isparta’da inşaat sektörü tıkandı’’ ifadelerinde bulundu.