MHP'li İl Genel Meclisi Üyesi, İnşaat Mühendisi Kerem Korhan Araz, 2500 konutun inşaatının devam ettiği  Çünür Yeni Şehir'de elektrik altyapısı adına hiç bir çalışma yapılmamasından yakındı.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren MHP İl Genel Meclisi Üyesi ve Parti Grup Sözcüsü İnşaat Mühendisi Kerem Araz, Isparta'da inşaat sektörünün engellendiğini ve frenlendiğini iddia etti. Sektörde Belediye yönetimine yönelik eleştiriler ve suçlamalar olduğunu hatırlatan Kerem Araz, "asıl engel ve fren Belediyeden değil, AKEDAŞ'tan. Kimse buraya bakmıyor. Herkes Belediye İmara gözü dikmiş 'işimiz olmuyor, işimiz geç çıkıyor' diyor. İnşaat sektörünü Belediye değil, AKEDAŞ frenliyor. Çünür Yeni Şehir'de 10 bine yakın yeni konut yapılacak. Şu an 2500'ü inşaat aşamasında. Yıl sonunda 1000'i teslim edilmesi gerekiyor. Ama ortada elektrik yok. Elektrik altyapısı adına yapılan bir çalışma yok. Müteahhitler ve kooperatifler taahhütlerini yerine getiremeyecek. Yol ortasında elektrik direği var, AKEDAŞ'a söylüyorsunuz kaldırtamıyorsunuz. Direk kalkarsa Belediye asfalt dökecek. Belediye orada kanalizasyon hattını kurdu, su hattını kurdu, asfalt yapacak. Ama AKEDAŞ daha kılını bile kıpırdatmadı. Binlerce insan karanlıkta mı oturacak?" diye tepki gösterdi.

AKEDAŞ'ın elektrik altyapısını yapmaması nedeniyle doğalgaz ve teleküminasyon altyapısının da yapılamadığını anlatan Kerem Araz, şöyle konuştu:

"Doğalgaza başvuruyorsunuz onlar 'elektrik olmadan yapamayız' diyor. Keza Telekom da teleküminakasyon altyapısını yapacak elektrik bekliyor. Belediye asfalt yapacak elektrik altyapısının tamamlanmasını bekliyor. Bu denli önemli bir konuda hiçbir şey yapamıyorsunuz. Özel şirketin bu alanda bir yatırımı yok. Bölgede 2500 konut inşa ediliyor. Yıl sonunda teslim edimesi gereken konut sayısı 1000. Kooperatifler ile vatandaş arasında gerginlik yaşanacak. Sağlıklı bilgi de alamıyorsunuz. Ne zaman yapacaklar, ne zaman planlanıyor belli değil. Eskiden olsa, konuyu siyasi mekanizmaya aktarırsınız kamu menfaatini gözetilerek çözüm bulunuyordu. Şimdi şirket 'kar-zarar' hesabı yapıyor. Elektrikte kamu yararı ortadan kalktı. Konu tamamen ticarileşti. Özelleştirme kamuya hizmet anlayışını ortadan kaldırdı. Isparta ekonomisi bundan çok etkileniyor. İnşaat sektörü önemli bir sektör. Burada yaptığınız imalat birçok sektörü ilgilendiriyor. Bu sektörü frenleyen AKEDAŞ'dır. Bu konuda eylül ayında İl Genel Meclisi'nde de bir önerge vermeyi planlıyoruz. Konu tüm Isparta'nın gündemine girmelidir. Baskı kurulmalıdır."

Akdeniz