Okulların bir gün süre ile tatil edildiği Isparta'da kapalı yol bulunmadığı, kar temizleme çalışmalarının ise aralıksız devam ettiği belirtildi.

Isparta'da, dün yağan kar yağışının ardından kent merkezinde kar kalınlığı 12 santimetreyi geçti, hava sıcaklığı ise gece sıfırın altında 6 dereceye kadar düştü. Okulların bir gün süre ile tatil edildiği kent merkezinde, kar yağışı aralıksız devam ediyor.

Tatili fırsat bilen çocuklar ise kendilerini sokaklara atıp, kartopu oynayarak karın tadını çıkarıyor.

Arkadaşları ile birlikte kartopu oynayan Volkan Çayır, kar yağışına sevindiklerini, tatil olmasını da fırsat bilerek arkadaşları ile oynadıklarını söyledi. Kar yağışı nedeni ile kent merkezinin dışındaki karayollarında da kar temizleme çalışmaları sürüyor.

Karayolları 135. Şube Şefi Osman Çakır, Isparta'da kapılı yol bulunmadığını, ekiplerin kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Çakır, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamalarını, trafik polislerinin uyarılarını dikkate almalarını istedi. Okulların bir gün tatil edildiği kent merkezinde yarın okulların tatil olup olmadığına saat 17.00'de valilikte yapılacak toplantıda karar verilecek.

Belediye ekipleri kent merkezinde kaldırım ve yollardaki kar temizliğini sürdürüyor.