Isparta ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. İl Özel İdare ve Kara Yolları Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde kar yağışı sebebiyle kapanan yolları açmaya çalışıyor.

Isparta merkezde ulaşım güçlükle sağlanırken, belediye işçileri yol kenarı ve kaldırımlardaki karı temizleyerek yayaların ulaşımını kolaylaştırmak için çaba gösteriyor.

Kar yağışının başlamasıyla yol açma çalışmalarına hemen başladıklarını belirten 135. Karayolları Şube Müdürlüğü'nden Abbas Kergeç, "Isparta'yı diğer illere bağlayan ana yollar trafiğe açık. Yoğun kar yağışı sebebi ile yol kenarlarına kayan araçlar olabiliyor.

Bu sebeple geçici süreliğine trafik tıkanabiliyor." dedi. Isparta İl Özel İdare Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, ulaşıma kapanan köy yolları sabahın erken saatlerinde trafiğe açıldı. 28 araçtan oluşan 7 ekip farklı bölgelerde yol açma çalışmalarına halen devam ediyorlar.

Kar yağışının devam etmesi sebebiyle tekrar ulaşıma kapanan yollar ekipler sayesinde hemen açılıyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kar yağışının perşembe akşamına kadar yoğun bir şekilde devam etmesi tahmin ediliyor.

Kar yağışı yüksek bölgelerde yoğun olarak görülürken alçak yerlerde ise karla karışık yağmur şeklinde olacağı belirtildi. Sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyaran yetkililer, yoğun kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksama, görüş mesafesinde düşme, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Öte yandan Isparta'nın Yalvaç ilçesinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi. Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı ilçede ilköğretim ve liselerde 1 günlük tatil kararı aldıklarını belirtti.