Türkiye’nin ilk ve tek “Kemik Çimentosu Üretim Tesisi” olan Tabib Farma İlaç ve Tıbbi Cihaz Üretim Limited Şirketi Isparta’da kemik çimentosu üretimine başladı. Özellikle ortopedi ve beyin cerrahi ameliyatlarında yaygın olarak kullanılan kemik çimentosu artık Türkiye’de üretiliyor. 
Alcasis markası ile üretime başlayan firmada hedef; Tıbbi cihaz alanında son teknoloji bir ürün olarak katma değeri daha yüksek bir ürün üreterek milli ekonomiye katkı sağlamak. Bu kapsamda iç piyasada yaygın olarak kullandırmak ve sonrasında dış pazara açılmak.
Ortopedi ve beyin cerrahisi ameliyatlarında kullanılan kemik çimentosu, ülkemizde son 35 yıldır, dünyada ise son 70 yıldır kullanılmaktadır.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan firma sahibi Yavuz Genç, 2.5 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını belirterek şunları söyledi; “Çok şükür 4 yıllık bir uğraştan sonra uluslararası standartta üretime başladık. 2019 yılı Ağustos ayında uluslararası belgelendirme kuruluşu UDEM’den CE işareti alarak üretim yapmaya başladık. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığından aldığımız satış sertifikası ile yurtiçi satışlarımıza başladık. Ürünümüz şuanda ülkemizde hastanelerde ameliyatlarda kullanılıyor” dedi.
35 yıldır ülkemizde kullanılan kemik çimentosunun yurtdışından ithal edildiğini ifade eden Yavuz Genç, önemli bir ayrıntıya dikkat çekerek; “Ülkemiz 35 yıldır bu ürünü ithal etmektedir. Sağlık Bakanlığı verilerine göre sadece 2017 yılında 18 milyon liralık kemik çimentosu alımı gerçekleştirilmiş. Yani yıllarca paralarımız dışarıya gitmiş. Şimdi biz daha az maliyetle daha kaliteli ürün üretmeye başladık. Ülkemizin en çok dövize ihtiyaç duyduğu bir dönemde hem ithalatı durdurduk hem de ihracat yaparak milli ekonomiye katkı sağlamaya başladık. Bu durum bizleri son derece gururlandırmaktadır” diye konuştu.


Kemik çimentosu ihracatına değinerek konuşmasını sürdüren Yavuz Genç; “18-21 Kasım tarihleri arasında ilk yurtdışı fuarımıza katıldık. Almanya’da uluslararası medica fuarında alcasis kemik çimentosu markamızı tanıttık. Tabi Çin başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde kemik çimentosu üretilmektedir. Ancak bizim ürünümüz kalitesi ile dikkat çekti. İnşallah yakın zamanda ihracata başlayarak milli ekonomiye döviz girdisi sağlayacağız” dedi.
Son olarak destek verenlere teşekkür eden Tabib Farma İlaç ve Tıbbi Cihaz Üretim Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Genç; “4 yıl boyunca bazı zamanlarda çok zor dönemler yaşadık. Çok şükür bu zor zamanları bize destek veren büyüklerimiz sayesinde atlattık. Bu kapsamda özellikle KOSGEB İl Müdürümüz Yurdun Yıldırım beye çok teşekkür ediyorum. Açılışımıza gelerek bizlere moral destek veren Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen, SDÜ Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, ITSO Başkanı Mustafa Tutar, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin ve tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu destekler sayesinde inşallah bu tesis ülkemize çok değer katacak ve tüm dünya insanına şifa dağıtacak” dedi.   / İbrahim DEMİRAYAK