Isparta'da mahallelerde "Kentsel Dönüşüm" çalışmaları yapılıyor ama şehrin göbeğinde tarih özelliği olmayan yüzlerce ev koruma altında. Bu evler, Isparta için kötü bir tablo oluşturuyor. 
 
Isparta "Kentsel Dönüşüm" de kısa sürede önemli mesafe almasına rağmen şehrin merkezindeki bazı mahallelerde yüzlerce eski binaya dokunulamıyor. Gülistan Mahallesinde başlayan ve diğer mahallelerde devam eden "Kentsel Dönüşüm" şehrin merkezindeki metruk ve hiçbir tarihi özelliği olmayan binalarda hayata geçirilemiyor.



Nedeni ise bu binaların koruma altına alınması. Vatandaşlar ve yetkililer, Isparta’nın şehircilik açısından mesafe alması için şehir merkezindeki bu binalara çözüm bulunması gerektiğini belirterek görüşlerini şöyle getirdiler:
 
"Tarihi ve sanatsal değeri bulunan az sayıda ev için Isparta merkezinde yüzlerce eski ve metruk ev yakılamıyor. Tarihi evleri koruyarak diğer evleri yıkmak ve Isparta’ya şehircilik açısından önemli katkılarda bulunmak gerekiyor. Karaağaç Mahallesin den başlayan, Sülübey, İskender, Gazi Kemal, Keçeci, Kepeci gibi bir çok mahallede bugün balicilerin ve tehlikeli insanların yuvası haline gelen bu binaların acil olarak yıkılması ve bölgenin yeniden düzenlenmesi gerekiyor.

Antalya Koruma Kurulu nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması gerekiyor. Isparta’da şehrin göbeğine yakışmayan görüntüler var. Şehrin merkezinde tehlike saçan bu binaların yıkılıp yerine modern binaların yapılması inşaat sektöründeki arsa sorununu da önemli ölçüde çözecektir. Teknik olarak nasıl yapılacağını işin uzmanları bilecektir. Bu nedenle Isparta merkezindeki sorunun çözülmesi için yetkililerin çalışmalara başlaması' gerekmektedir. Yıkım veya restorasyon - çalışmalarının acil olarak yapılması gerekiyor. Yoksa kentsel dönüşüm Isparta’nın göbeğine yapılmayacak demektir."

Kaynak: Çözüm Gazetesi