İl Müftüsü Galip Akın, Isparta’da 3 Ocak tarihinden itibaren 'Merkezi Vaaz Sistemi'nin kaldırılacağını açıkladı. Bundan böyle, Camii İmam - Hatiplerinin vaazları cemaate bizzat kendilerinin yereceğini ifade eden İl Müftüsü Galip Akın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Bilindiği gibi, yüzyıllarca İmam - Hatiplerimiz minarelerden ezan okuyor ve cemaate vaaz ediyorlardı. Ancak, geçtiğimiz yıllarda gerek Merkezi Ezan gerekse Merkezi Vaaz sistemi diye bir uygulama çıkarıldı. Bu uygulama hem İmamlarımızın ezan okumasını ve vaaz vermesinin önüne geçti hem de, cemaatimiz vaazları bizzat karşılarında imam vasıtasıyla değil, hoparlörlerden merkezi vaaz sistemiyle dinlemek durumunda kaldılar.

AKIN; "CUMA GÜNÜ MERKEZİ OLARAK SON VAAZ VERİLECEK"

Ancak, Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuda önemli bir adım atarak geçtiğimiz yıl içinde önce Merkezi Ezan sistemini kaldırdı. Şimdi ise, Merkezi Vaaz sistemini kaldırıyor. Bizde Isparta İl Müftülüğü olarak bu sistemi önümüzdeki Cuma gününden sonra Isparta’da kaldıracağız. Merkezi vaaz ilimizde son olarak 2 Ocak 2015 Cuma günü verilecektir. Bu merkezi vaaz anlamında son vaaz olacaktır. Daha sonraki gün ve haftalarda her imam kendi camisinde vaazını verecektir.

"UZAKTAN VAAZ DEĞİL, YÜZ YÜZE VAAZ SİSTEMİNİ GETİRİYORUZ"

Her Camimizde cami imamlarımız dersler yapacak. Küçük küçük notlar şeklinde ayeti kerime mealleri, hadisi şerif mealleri cemaatle paylaşılacak. Yani böylelikle uzaktan vaaz değil, yüz yüze vaaz gerçekleşmiş olacak.

"711 CAMİİDEVAAZ SİSTEMİNİ KALDIRIYORUZ"

Bu doğrultuda; Isparta merkez başta olmak üzere merkezi vaaz sisteminden yararlanan tüm ilçe, köy ve kasabaları olmak üzere toplam 711 Camide, 3 Ocak 2015 Cumartesi gününden itibaren 'Merkezi Vaaz Sistemi' sona erecek, diğer bir deyişle kaldırılacaktır. Aslında bu birçok ilimizde uygulamaya bile konulmuştu. Birçok şehrimizde merkezi sistemden vazgeçildi. Bizde Isparta olarak önümüzdeki Cumartesi gününden itibaren bu uygulamayı hayata geçireceğiz" dedi.

"YENİ UYGULAMA GÖREVLİLERİMİZİ DAHA AKTİF HALE GETİRECEK"

İl Müftüsü Galip Akın, amaçlarının görevlilerin kendi ezanının kendisinin okuması, vaazını kendisinin yapması olduğunu belirterek, bu durumun görevlileri mesleki açıdan geliştireceğini ve daha aktif hale getireceğini sözlerine ekledi.