5 Yıldır süren gelenek
 
Isparta’nın en merkezi Camilerinden olan Tarihi Mimar Sinan Camii’nde 5 yıl önce başlayan fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara her gün iftar yemeği verilmesi geleneği devam ediyor.

İslam Dini’nde 11 Ayın sultanı olarak bilinen Ramazan Ayı, Isparta’da birlik ve beraberlik içinde geçiriliyor. Ramazan ayı diğer taraftan insanlar arasındaki hayırseverliği ve dostluğu da pekiştiriyor. Bunların en güzel örneklerinden birisi de Mimar Sinan Camiinde yaşanıyor. Hayırsever vatandaşların desteği ile Ramazan ayının her günü Camide iftar yemeği veriliyor. Mimar – Sinan Cami İmam – Hatibi Osman Akçil, 4 yıl önce başlattığı bu geleneği kendisi Kavaklı Camiine atanmasına rağmen akşamları Mimar Sinan Camiine gelerek devam ettiriyor.

AKÇİL; “CAMİMİZDE RAMAZAN BOYUNCA İFTAR VERİYORUZ”

30 Gün boyunca devam eden iftar yemeklerini her gün bir hayırsever işadamının finanse ettiğini ifade eden Mimar – Sinan Camii eski İmam – Hatibi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil açıklamasında; “Ramazan Şerifi etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tavsiyeleri doğrultusunda camilerimizin sadece namaz kılınan ibadet yapılan yer olması yanı sıra çeşitli etkinliklerin sosyal aktivitelerinde yapıldığı dinimizin diğer emirlerin de yerine getirildiği sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın merkezi haline gelen mekanlar olması doğrultusunda yaptığımız bu hayırlı hizmette Ramazan ayının başından itibaren sonuna kadar her akşam iftar yaptırmak suretiyle muhtaç kimselere oruç açtırmak suretiyle 4 sene önce başlayan bu güzel adımımızı her sene yaparak gelenek haline getirdiğimizi düşünüyoruz.

“HER GÜN YAKLAŞIK 500 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERİYORUZ”

Bu güzel olay ilk defa Mimar Sinan camide yaklaşık 300 – 350 kişiye verdiğimiz iftarla başladı ve 4 yıldır devam etmektedir. Ümit ediyoruz ki, seneye ve ondan sonraki yıllarda da bu çalışmamızı sürdürerek iftar verdiğimiz fakir ve muhtaç vatandaş sayımızı binlere çıkarmak istiyoruz.

“TÜM HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Camimizde verdiğimiz bu iftar yemeklerinin günlüğü yaklaşık 2 bin TL’ye bir ay boyunca da 60 bin TL’ye mal oluyor. Bu konuda hayırsever işadamlarımız büyük destek veriyorlar ve bizim bu iftarı fakir ve muhtaç vatandaşlarımıza vermemize vesile oluyorlar. Ben buradan tüm hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun diyor ve onlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Demokrat Gazetesi..