Isparta’da 15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği,halkı provakasyona davet eden ve muhafazakar insanları aşağıladığı gerekçesiyle Fatih Portakal ve Mine Kırıkkanat hakkında suç duyurusunda bulunmak için adliyeye gitti. Dernek Başkanı Ramazan Çapan ve Hukuk İşleri Başkanı Avukat Ahmet Yasir Pirimoğlu öncülüğünde bir araya gelen yönetim kurulu ve bazı dernek üyeleri, Isparta Adalet Sarayı’nda birlikte suç duyurusunda bulundular.

Dernek Başkanı Çapan yaptığı açıklamada, “Fatih Portakal'ın 10 Aralık tarihinde sunduğu haber programında; Fransa'yı örnek göstererek, halkımızı alenen tahrik ve toplumsal provakatif eylemler için sokağa çıkmaya davet etmiştir.
İnsanları suç işlemeye yönlendirme, Devleti suçlu ve aciz göstermeye, halkı kin ve nefrete sürüklemeye çalışarak, gezi vandalizmini tekrar canlandırma hevesini ekranlardan kusarcasına anlatmış, kamu güvenliğini tehlikeye sokmak için zemin hazırlamıştır.
Fatih Portakal'ın : ‘Türkiye'de barışcıl protestolar olamaz. Hadi bakalım. Yapabilecekmiyiz?  Kaç kişi çıkacak sokağa? Korkudan, endişeden dayak yerim.Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi ? Kaç kişi çıkar Allah aşkına ?’ sözleri terör sempatizanlarına açık bir çağrı olarak anlaşılmıştır.

Dernek olarak Fatih Portakal hakkında ve aynı zamanda Mine Kırıkkanat'ın muhafazakar insanlara (Uğur Dündar'ın sunduğu bir programda) yapmış olduğu hakaretlerden dolayı suç duyurusunda bulunduk” dedi. 
Başkan Çapan açıklamasını Orhan Şaik Gökyay'ın “Bu vatan kimin?” şiiriyle bitirdi.