Kamu Hastaneleri Birliği'nde sözleşme süreleri doluyor. Sağlık Bakanlığının yönetim ile sözleşme yenileyip - yenilemeyeceği merak konusu.

Sağlıkta sözleşme heyecanı yaşanıyor. 2 yıl önce Sağlık Bakanlığının yaptığı düzenleme ile Kamu Hastaneleri Birliği sistemine geçilmiş ve birlik yönetimi sözleşme imzalama modeli ile göreve getirilmişti. 26 aylık süreli imzalanan sözleşmeler Aralık ayında sona eriyor. Isparta kamuoyunda merak edilen konu ise Sağlık Bakanlığının mevcut yönetim ve yönetimin içindeki isimlerde yola devam edip etmeyeceği. Bu konuda iki türlü görüş hakim. Sağlık camiasına yakın bir kesimde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Osman Aydın'ın görevinde kalacağı, alt yönetimde değişiklikler olacağı belirtilirken; diğer bir görüşe göre ise Genel Sekreter Osman Aydın dahil mevcut yönetim içinde geniş çaplı bir değişikliğe gidilebileceği belirtiliyor.

AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel ve AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'un bu konuda kamuoyuna açık görüş belirtmediği; Sağlık - Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay'ın ise Genel Sekreter Osman Aydın ve ekibine destek verdiği, göreve devam etmeleri için girişimlerde bulunduğu gelen haberler arasında.
 
Halen Genel Sekreterlik görevini yürüten Uzman Dr. Osman Aydın ve daire başkanlarının görevine devam etmek istediği de belirtiliyor. Öte yandan Kamu Hastanaleri Birliğinde halen hastanelerin müdürü olarak görev yapan Op. Dr. Mustafa Çelik'in İzmir'e gitmeyi düşünmesi, Isparta Devlet Hastanesi yöneticisi Op. Dr. Muhterem Nazalı'nın ise Deni-zli'ye tayin istemesi nedeniyle görevlerine devam etmeyi düşünmedikleri belirtiliyor.

Aralık ayı içinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, daire başkanları ve hastane yöneticileri ile birlikte uzmanların da sözleşmeleri yenilenecek. Kamu Hastaneleri Birliği yönetimine talipli çok sayıda sağlık personelinin bulunduğu da belirtiliyor.