Valilik, BAKA ve OSB Yönetim Kurulu'nun ısrarlı takibi olumlu sonuç verdi. Isparta OSB, Sivil Havacılığın uyguladığı yükseklik kotu planlamasının olumsuz etkisi altında kalmadan büyütülebilecek, ikinci bir OSB'ye şimdilik gerek kalmadı.

SANAYİ BÜYÜTÜLEBİLECEK

Vali Vahdettin Özkan'ın talimatının üzerine Sivil Havacılık Genel Müdürlü. nezdinde yapılan çalışmalar sonucunda Isparta OSB"nin 3 ayrı genişleme alanının Mania Planı etkisi altında olmadığı tesit edildi.

280 hektarlık genişleme sahasında yol kenarlarında 6.5 metre, diğer alanlarda ise 33 metre yükseklikte yapıya izin verilecek. Sadece 2 adet 5'er bin m2'lik parseli bulunan Isparta Süleyman Demirel OSB'de Mânia kabusu ortadan kalktı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün havaalanı çevresinde uyguladığı Mania Planı'na göre belirlenen yükseklik kotları üzerinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmiyor. OSB'nin Mania Planı nedeniyle genişleyemeyeceği, başka bir yerde yeni bir OSB kurulması gerektiği yönündeki haberlerin tam tersi bir gelişme yaşandı. Vali Vahdettin Özkan'ın talimatı üzerine Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörlüğü'nce yürütülen çalışmalar olumlu sonuçlandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Mânia Planlarına bakan ilgili daire uzmanları ile yapılan toplantıda Isparta OSB'nin genişleyebileceği 3 ayrı alan sayısal verileriyle birlikte değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda 3 ayrı alanda da Mânia’nın olumsuz etkisi altında kalmadan yapılaşma yapılabileceği kanısına varıldı. Buna göre, OSB"nin genişleme için Öncelikle olarak kabul ettiği 280 hektarlık alanda yol kenarlarında 6,5 metre, diğer alanlarda ise 33 metre yüksekliğe kadar yapılaşma izni verilecek. Mevcut OSB'de 25,5 metre yükseklik kotu uygulandığı göz önünde bulundurulursa genişleme sahasındaki 33 metre yükseklik kotunun fazlasıyla yeterli geleceği belirtiliyor.
 
Öte yandan Isparta OSB'nin Mânia Planı açısından büyüme sürecinde Kara Havacılık Okulu'ndan da bilgi istendi. Kara Havacılık Okulu'nda da pistler bulunması nedeniyle Mânia Planı koduyla ilgili daha sonradan bir sıkıntı olmaması için şimdiden görüş soruldu. Kara Havacılık Okulu'nun Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne göre 10 puan daha yüksek kot belirlediği, bu nedenle herhangi bir problemle karşılaşılmayacağı bildirildi. Isparta OSB'nin genişlemesi sürecinde Mânia’ya yönelik yapılan tespitler doğrultusunda çalışmalara başlandı. Önceki gün Vali Vahdettin Özkan başkanlığında OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut ve BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin'in katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda genişleme süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. Mânia Planı kapsamında genişleme sahasında yol kenarı olmayan bölümlerde 33 metre yükseklik kotunun uygulanabileceği bilgisi üzerine OSB Yönetim Kurulu hemen çalışmalara başlayacak. Hali Hazır Harita üzerinden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na genişleme talebi iletilecek. OSB'de yüzde 90 doluluğa ulaşılmadığı için genişleme mümkün değil. Ancak yüzde 85 doluluğa ulaşılan Isparta OSB'de Valilik makamı yazısıyla genişleme gerçekleştirilebiliyor. Vali Vahdettin Özkan imzasıyla bakanlığa sunulacak görüş yazısı sonrasında OSB Yönetiminin genişleme talebine izin verilecek. Genişleme talebi onaylandıktan sonra 280 hektarlık yeni sanayi alanının kamulaştırılması, imar planı ve parselasyonu hazırlanacak.

Akdeniz