Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’nün 100’üncü yılı ülke genelinde olduğu gibi Isparta’ta da anıldı.

Isparta Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan Anma Yürüyüşü Isparta Halk Eğitim Merkezi önünde son buldu. Yürüyüşe Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.Yürüyüşe katılan 7'den 70'e 700 kişi ellerinde Türk bayraklarıyla 3 km'lik bir yürüyüş ile Sarıkamış Şehitlerini andı.

3 km'lik yürüyüşün ardından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinin hazırlamış olduğu Anma Programı katılımcılara sunuldu. 'Asımın Nesli, Asrın Yürüyüşünde' sloganıyla gerçekleştirilen programda günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı. Ardından Sarıkamış'ta şehit olan vatan evlatlarının anısına Kuran-ı Kerim okundu. Gençlik Ve Spor Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu Sarıkamış Şehitleri adlı belgesel izlenerek Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı dualarla sona erdi.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programının ardından açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, "Isparta'da yoğun bir katılım ile Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçiklerimizi anmak için buluştuk. 'Beyaz hüzün' olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı'nda vatanı uğruna can veren kahramanları anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak için gencimiz, büyüğümüz, küçüğümüz hep birlikte şehitlerimizi andık. Amacımız Sarıkamış'ta Şehit düşen Mehmetçiklerimizin bu vatanı bizlere nasıl emanet ettiğini göstermektir. Yürüyüşe katılan ve bugün burada bu duyguları bizlerle birlikte yaşayan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.