Torosgaz Yöneticisi Oktay Küp, şehir merkezinde 28 bin konutun kömürle ısındığını ve bu konutların doğalgaza geçmediği sürece hava kirliliğinin devam edeceğini ileri sürdü. Küp Isparta’da 44 bin 300 abonenin doğalgaz kullandığını da bildirdi.
 
Soğuk havanın etkisi altına giren Isparta’da vatandaşlar ısınmak için doğalgaz, kömür ya da başka yöntemlere başvuruyor. Anmak her sene olduğu gibi kış aylarında hava kirliliği yine gözle görülür derecede ortaya çıktı. Bunun üzerine Torosgaz Yöneticisi Oktay Küp, ilimizde doğalgaz kullanım oranlarını açıkladı.

44 BİN 300 KONUT DOĞALGAZ KULLANIYOR

Şuanda aktif olarak doğalgaz kullanıcı sayısının 44 bin 300 olduğunu belirten Küp, "Bunun 39 bin 200'ü bireysel sistem. 5 bin 100'ü de merkezi sistem. Artış çok fazla olmuyor. Türkiye'de diğer illerde doğalgaz kullananlara baktığınızda yüzde 70'in altında kullanım yok. Ama bizim dağıtım bölgemizde daha yüzde 50 seviyelerine gelmedik. Isparta’da şuanda elektrik ve su abonesi olarak kayıtlı 115 bin konut var. Yani 70 bin konut hala doğalgaza geçmedi" dedi.

MERKEZİ MAHALLELER DOĞALGAZ KULLANMIYOR

Isparta’da her evin önüne doğalgaz hattı götürdüklerini ama maalesef kömür yak iminin devam ettiğini belirten Küp, "Isparta şehir merkezinde net 28 bin konut var bunlar doğalgaz kullanmıyor. Bunlar İstiklal, Kepeci. Piri Mehmet, Davraz, Yayla, Karaağaç Mahallerindeki konutlar. Buralar şehrin merkezi. Bu mahallelerde kullanılmadığı sürece hava kirliliği devam edecektir" diye konuştu.