2014 yılı Hac sezonunda kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının eğitim programını içeren Hac Seminerleri devam ediyor. İlk etabı 9, 10, 11 ve 12 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan seminerleri ikinci etabı 12 – 13 Ağustos tarihlerinde Terminal Camiinde gerçekleştirilecek.

MÜFTÜ AVCI; “AMACIMIZ HAC İBADETİNİN EN İYİ ŞEKİLDE YAPILMASI

Hac seminerlerinin ikinci etabında grupların oluşturulması, gidiş ve geliş tarihleri konusunda bilgilendirme ile son hazırlıklar konularında açıklamalarda bulunulacağını ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı; seminerler ilişkin şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi İl Müftülüğü olarak her yıl hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarımızın bu ibadetlerini en iyi şekilde ve bilinçli olarak yerine getirmelerini sağlamak amacıyla hac seminerleri düzenliyoruz. 

“SEMİNERLER BUGÜN VE YARIN YAPILACAK”

Bilindiği gibi; 2014 yılı yani bu yılki hac sezonunda hacca gidecek olan adaylarımız için de belirlemiş olduğumuz hac seminer programının ilkini 9, 10, 11 ve 12 Haziran Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleştirmiştik. Bugün başlayacak ve iki gün sürecek seminerlerimizin ikinci etabında ise hacla ilgili son uyarı ve  bilgilendirmelerde bulunacağız.

“SEMİNERLER TERMİNAL CAMİİNDE YAPILACAK”

Yine bilindiği gibi hac seminerlerimizi her yıl Ulu Camiinde yapıyorduk. Ancak, bu camimizin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bir yıl sürecek tadilat çalışmasına alındığı için bizde seminerlerimizi şehrimizin en büyük camisi olan Terminal Camiine aldık. Bu doğrultuda seminerlerimizin ikinci etabı bugün ve yarın olmak üzere iki gün sürecek olup saat 09.30’da başlayacak ve saat 12.30’da bitecektir. 

Bu seminerlerimizde hacı adaylarımıza temel bilgilerden çok, son hazırlıklara yönelik bilgiler vereceğiz. Zira, bu konudaki temel bilgileri birinci etaptaki seminerlerimizde zaten vermiştik. Hacı adaylarımızın kutsal topraklarda hac ibadetini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için düzenlemiş olduğumuz bu hac seminerlerine katılmaları kendi menfaatleri icabıdır. Çünkü, bu seminerlerde İl Müftülüğümüzün din uzmanlara tarafından hac ile ilgili her türlü bilgi verilmektedir. Bugünkü ilk seminerimizde, hacı adayları arasında grupların belirlenmesi ve gidiş yolculuğu ile ilgili önemli bilgiler verilecektir” dedi.