Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Meclisi’nin Ocak ayı son toplantısında Isparta’da son aylarda artan intihar vakalarını gündeme getirdi. İntihar olaylarına üzüldüğünü belirten Başkan Günaydın, belediye bünyesinde kurulan
Psikoterapi ve Danışmanlık Merkezi’nin, son bir yıldaki intiharların nedenlerini araştırdığını duyurdu.

BELEDİYE DE BİR BABA VE ANNEDİR

Belediye Başkanı Günaydın’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle; “Isparta’mız en yaşanabilir şehir, tek altyapısı bitmiş şehir, en temiz şehir. Yaşanabilirliği üst üste alıyoruz. Fakat her 5 günde bir intihar olayı oluyor. Bu beni son derece üzüyor. Yaşanabilirlikte birincisin, intiharda da Türkiye’de ilk 5-10’dasın. Ben ona da neredeyse birincilik derim. Bu beni çok üzüyor. Bu konuda kararlarımızı aldık ve uzman bir kadro kurduk. PDR uzmanları aldık, 2 hemşiremiz ve 1 psikologumuzu çalıştırıyoruz. Son bir yıldaki intiharları neden, nasıl oldu diye ele alıyoruz. Isparta Belediyesi bu konuda çalışma yapıyor.

Devlette bu konuya sahip çıkmalıydı.

Ama intiharlar devamlı oluyor duyarlılık yok. Belediye de bir baba ve annedir.

Bu konuyu acizane çalışacağız. Şüpheli bir şahıs oldu mu uzmanlarımız ilgileniyor. Ayrıca bir de ilahiyatçımız var. Kendisi intiharın kötü olduğunu, sorgusuz sualsiz öbür dünyada ne olacağına ilişkin ilahiyat fakültesinden bir hocamız devreye girecek. Hayatını sonlandırma noktasında hocamızın önleyeceğini düşünüyoruz. İntihardan 5 dakika önce yakalasanız belki vazgeçecek. O yüzden konuyu ciddiyetle araştırıyoruz.

NEDENLERİN BAŞINDA EKONOMİ GELİYOR GİBİ

İntihar olaylarında ekonomi, sevgili gibi birçok neden var. Nedenlerin başında ekonomik olaylar geliyor gibi. Ama araştırma kısmı devam ediyor.Isparta'da intiharları azaltma konusunda umudum var''ifadelerini kullandı.