Isparta"da su sıkıntısı yok
DSİ 18. Bölge Müdürü İsmail Ertekin, Isparta"da su sıkıntısı yoktur diyerek, yaz mevsimini rahat geçiriyoruz dedi.

Suyun dikkatsiz kullanımı ve küresel ısınmayla birlikte yaz mevsiminin sıcak geçmesi suyun önemini daha da artırdı.

Uzmanlar olası su sıkıntısı ihtimaline karşı dikkatli olunması konusunda uyardı. Kurak geçen kışın ardından, yaz mevsiminin de aşırı sıcaklarla geçmesi kuraklık endişesini daha da artırıyor.

Yağışsız bir dönemden son derece sıcak geçeceği öngörülen bir döneme girildiğini vurgulayan uzmanlar, bütün tedbirlerin alınması gerektiğini söylüyor.
DSİ 18. Bölge Müdürü İsmail Ertekin, “Isparta"da su sıkıntısı yok, yaz mevsimini rahat geçiririz. Ama halkımızın dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.

“Su seviyemiz yüksek”

Geçen seneye nazaran Isparta"da su seviyesinin yüksek olduğunu söyleyen DSİ 18. Bölge Müdürü Ertekin, halkımızın vahşi sulamadan kaçınması lazım dedi.

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü olarak sulama birlikleri ile devamlı görüşüyoruz diyen Ertekin, “Sulama projelerimizi aktarıyoruz. Eski yapılanmaları yeniliyoruz. Görevli arkadaşlarımız gereken hassasiyeti ve çalışmaları sürdürüyor. Atabey ovasındaki çalışmamız devam ediyor. Tekrardan yapılanma içerisindeyiz.

Atabey ovasında borulu şebekeye dönüş yağmurlama sistemi ve damlama sulama yapılacak. Gelendost"un Balcılar köyünde sulama da borulu şebekeyi kurduk. Köylü çok memnun, devamlı köy muhtarları ile görüşüyoruz. Bizim halkımızdan istediğimiz kurulan tesislere sahip çıksınlar. Salma sulama yapmasınlar. Yeni yapılan yağmurlama ve damlama sulama sistemini kullansınlar” şeklinde konuştu.

Bölge Müdürü Ertekin, halkın alması gereken önlemleri ise şu şekilde belirtti; “Çok su gereksinimi olan tarım ürünlerinin sulanmasında kısıtlamaya gitmeliyiz. Halk olarak evlerde tasarrufa gitmeliyiz.

Lüzumsuz yere su akıtmamalıyız. Bahçeleri güneşin çıktığı saatte sulamamalıyız. Tıraş olurken, musluğu açık bırakmamalıyız. Bulaşık yıkarken daha tedbirli olmalıyız. Hortumla araba yıkarken suyu boşa harcamamalıyız” diyerek sözlerine son verdi.

Oluşum Gazetesi