Geçtiğimiz gün yapılan toplantıda Isparta'daki taksimetre açılış ücretinin 2,5 liradan 3 liraya çıkarılması kararlaştırıldı. Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, "Belirlediğimiz yeni tarife vatandaşlarımızı çok fazla etkileyecek bir rakam değil, cüzi bir artış yaptık dedi.
 
Isparta'daki taksici esnafı bir araya gelerek sorunlarını tartıştı. Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili ve Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural'ın başkanlığında gerçekleştirilen durum değerlendirme toplantısına her taksi yazıhanesinden bir taksici katıldı.

Taksicilere yönelik durum değerlendirme toplantısında sorunlar masaya yatırıldı ve çözüm önerileri tartışıldı. Özellikle son dönemde akaryakıta yapılan zam, SSK primlerinin yüksek oluşu ve yedek parça fiyatlarının artmasından dolayı mali problemlerin ortaya çıktığını belirten taksici esnafı bu nedenle taksimetre tarifesinin yeniden belirlenmesini talep ettiler.

Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural'da taksici esnafının sorunlarının her zaman takipçisi olduklarını ve çözümü konusunda da gereken desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. Tural, taksicilerin taksimetre açılış ücretinin yeniden belirlenmesi noktasındaki taleplerini de olumlu bulduklarını belirterek taksicilere 50 kuruluşluk artış teklifinde bulundu. Taksici esnafı tarafından da uygun bulunan yeni tarife ile daha önce İlimizde 2,5 lira taksimetre açılış ücreti 3 liraya çıkarılırken, kilometre başına uygulanan tarifede ise bir değişikliğe gidilmedi. İlimizde taksilerde gece tarifesi uygulanmadığını da hatırlatan Tural, "Belirlediğimiz yeni tarife vatandaşlarımızı çok fazla etkileyecek bir rakam değil, cüzi bir artış yaptık. Zaten İlimizde taksi ücretlerine uzun süredir de zam yapmamıştık" şeklinde konuştu.

Demokrat