Isparta Ticaret Borsası’nın öncülüğünde 24-27 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan 12’inci Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı ilk kez Gökkubbe Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açacak. Fuara gübre, fide, fidan üreticileri, tarım aletleri, traktör firmaları, damlama sulama sistemleri, tarım ilaçları ve tarımsal yayıncılık konusunda faaliyette bulunan sektöründe öncü 100’ün üzerinde firma katılacak. 11 yıldır her fuar açılışında yer sorununa değindiklerini ancak bu yıl bu sorunun çözüldüğüne dikkat çeken Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, “Fuarımız artık Isparta’nın değil, bölgemizin fuarı haline gelmiştir” dedi.

100’ÜN ÜZERİNDE KATILIMCI FİRMA OLACAK

Adar, “Isparta Ticaret Borsası her yıl düzenlemiş olduğu Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı bu yıl 12’incini gerçekleştirecek. Bundan önceki 11 fuarımızı Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde yaptık. Tabi her fuar açılış konuşmasında yer sorunundan bahsettik. Bu sorunun yansımasından dolayı da Isparta Belediye Başkanımı Gökkubbe Fuar Alanı’nı yaptı. 12’inci Tarım ve Hayvancılık Fuarımızı inşallah Isparta halkıyla beraber, tüm sivil toplum örgütleri, mülki erkan ve üyelerimiz olarak bu fuarı düzenleyeceğiz. Fuar alanının büyümesiyle beraber 100’ün üzerinde katılımcı firma olacak. Borsa’nın düzenlemiş olduğu Tarım ve Hayvancılık fuarı artık Isparta sınırlarını aşmış, bölgenin bir fuar alanı olmuştur. Biz bunu her sene görüyoruz. İnşallah bu yıl da göreceğiz. Fuar firmasıyla yapmış olduğumuz çalışmalarda bugün Afyonkarahisar, Denizli ,Dinar, Burdur, Akşehir, Konya’dan hem katılımcı firma hem de ziyaretçiler gelecek. Ziyaretçi sayısının da bu yıl afaki ölçüde artacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

2017’DE HAYVANCILIĞA BİRAZ DAHA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Fuarın üreticileri yeni teknolojilerle tanıştıracağını ifade eden Borsa Başkanı Adar, şunları söyledi:  “Fuar demek yeni çıkan teknolojiyle üreticiyi bir araya getirmektir. Burada bunların yeni ürünleri görmesini sağlamak, imkânları göstermek. Amacımız üreticinin yeni teknolojileri kullanarak kendisini daha da geliştirmesini sağlamak. Damlama sulama, yeni çıkan fidan çeşitleri, sera yapımında kullanılan malzemeler, gübreler, ilaç, traktör, tarım aletleri, hayvancılıkta kullanılan süt sağım tesisleri, makineler ile ilgili katılımcı firmalar olacak. İnşallah 2017 fuarında hayvancılığa biraz daha ağırlık verecek, hayvancılıkla ilgili teknolojiyi gerekirse canlı hayvanı da koymayı düşünüyoruz. Burdur ve diğer illerde bunların örnekleri var. Buralarda farklı düşüncelerimiz var. inşallah 2017 yılında bunu hep birlikte görürüz.

TARIMLA BİRLİKTE SANAYİLEŞEN ISPARTA HEDEFİNDEYİZ

Tarımla beraber sanayileşen Isparta hedefindeyiz. Tarımla beraber sanayinin de gelişmesi gerekiyor. Tarım ticaretinde kullanılan makine ve ekipmanların Isparta’daki sanayici işadamları tarafından yapılarak hem ilimize hem Türkiye hem de yurtdışına satılmasını sağlamak istiyoruz. Fuarımız 24 Kasım’da başlayacak ve 27 Kasım’da sona erecek. Tüm Isparta halkını fuarımıza bekliyoruz.”