Isparta’daki Telekulak Davasına Devam Edildi

Isparta’da, bazı kişileri yasa dışı Türk İntikam Tugayı üyesi oldukları iddiasıyla dinledikleri öne sürülen sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, “Resmi belgede sahtecilik,haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira” iddiasıyla tutuksuz yargılanan aralarında emniyet müdürü ve komiser yardımcılarının olduğu 7 emniyet mensubu sanık olarak katıldı.

Duruşmada MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, MHP Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı İzzetin Dikmen’in de bulunduğu 4 müşteki ve avukatları hazır bulundu.

İzzetin Dikmen, duruşmada sanıkların, MHP İl Başkanı, kendisi ve partisinin 4 belediye meclis üyesini dinlediğini ifade ederek, bunun partisini itibarsızlaştırma girişimi olduğunu savundu.

Dinlemenin hiyerarşik bir biçimde yapıldığını öne süren Dikmen, bundan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı yetkilileri ve dönemin İl Emniyet Müdürünün haberdar olduğunu, bu nedenle söz konusu görevlilerden de şikayetçi olduklarını söyledi.

Yalçın ise Türk İntikam Tugayı yöneticisi olduğu iddiasıyla dinlenmesinin boş olduğunu belirterek, sanıkların kendisini çok iyi tanıdığını, böyle bir şeyin olmayacağını en iyi onların bildiğini söyledi.

MHP İl Başkanı Yalçın, dinlemelerin dönemin İl Emniyet Müdürünün bilgisi olmadan gerçekleşemeyeceğine işaret ederek şikayetçi oldu. Yalçın’ın avukatı Ülkem Baş da yasa dışı dinlemenin bireylere karşı değil, devlete karşı işlenmiş olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, dinlemenin mahkeme kararının gerektirdiği sürelerin dışında yapılıp yapılmadığının belirlenmesi için bilirkişi atanmasına karar verirken, görevsizlik talebi ile ilgili kararın daha sonra açıklanmasını hükmetti.