Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, Isparta'da bu yıl hava kirliliğinin yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını, kalorifer yakan kişilerin de belgeli olmalarına özen gösterdiklerini söyledi.

     Isparta Belediyesi Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydoğdu, Çevre Kurulu kararı doğrultusunda yakılmasına izin verilen kömürlerin haricindeki kömürlerin Isparta'ya girmesini engellemek için yaz aylarında başlattıkları çalışmaya devam edildiğini bildirdi. Bununla birlikte kömür noktasında Kömür Analiz Laboratuvarı kurduklarını dile getiren Aydoğdu, bu laboratuvarın da üç ay içinde tamamlanarak, faaliyete geçeceğini kaydetti.

     Yaklaşık bir aydır da site yöneticiler ile kalorifer yakıcılarını uyardıklarını belirten Aydoğdu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

     ''Apartman sitelerine tebligat yaparak bir kişinin ateşleme belgesi ile kaç tane daire yaktığını tespit etmeye çalışıyoruz. Tespitlerimiz sonucunda bir ateşçinin 6-7 siteyi yaktığını gördük. Site yöneticilerine teslim etmiş olduğumuz tebligatlarının cevaplarını bir an evvel Zabıta Müdürlüğümüze teslim etmesini talep ediyoruz. Şehrimizde bu kış temiz bir hava solumak istiyorsanız bu tebligatlarımızın bir an evvel bize ulaşması gerekmektedir. Bir kaloriferci 7 siteyi yakıyor, oysaki bir kalorifercinin bir günde ancak 3 siteyi yakma yetkisi var''