İl Defterdarı Nazım Kaya, bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu kapsamında Isparta’da 55 bin borçlu dosyadan 20 bininin başvuru yaptığını dile getirdi.

Bazı alacakların yeniden yapılandırmasına ilişkin fırsat Türkiye’de rekora koşuyor. Vatandaşlardan gelen talep üzerine 25 Kasım’a kadar uzatılan yapılandırmanın Isparta’daki durumuyla ilgili İl Defterdarı Nazım Kaya, bilgiler verdi. Isparta’da 55 bin borçlu dosyadan 20 bin dosyanın yapılandırılması için başvuruda bulunulduğuna dikkat çeken Kaya, “Bu rakam Türkiye ortalamasına yakındır” dedi.

SAYI YETERLİ DEĞİL

Borçlu mükellef ve vatandaşlara  yapılandırma fırsatı getirildiğini dile getiren İl Defterdarı Nazım Kaya, şu bilgileri verdi: “Bu bağlamda 19 Ağustos’ta kanunun yayınlandığı tarihten itibaren bugüne kadar 20 bin adet mükellefimiz müracaatta bulunmuş, bu sayı sayın bakanımızın açıkladığı Türkiye ortalamasına, yüzde 46 oranına yaklaşmış bir durumda. vatandaşlarımızın bu duyarlı yaklaşımı ve başvurularından dolayı teşekkür ediyorum. Ancak bu yeterli değildir. Bunun yüze 60-70 hatta yüzde 100’e ulaşması gerekmekte.”

TÜM BAKANLIKLARIN BORÇLARINI KAPSIYOR

Yapılandırma başvuru süresinin 25 Kasım’a kadar uzatıldığını hatırlatan İl Defterdarı Nazım Kaya, “25 Kasım’da başvuru süresi bitmiş olacak. Dolayısıyla mükelleflerimizin ve vatandaşlarımızın en son yapılandırma olan bu kanundan faydalanması ve bu fırsattan yararlanmaları en doğru işlem olacaktır. Onun için vatandaşlarımızın bu duyarlı hareketinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yapılandırma sadece vergi borçlarının yapılandırması değil, özellikle belediyelerin, odaların, SGK’ya borcu olan mükellef ve vatandaşlarımızın da borçlandırmalarına yapılandırma getirdiği için bu yapılandırma sadece Maliye Bakanlığı’nın değil tüm bakanlıkların ve belediyelerin borçların tahsiline imkan veriyor” dedi.