Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nda 5 ayrı puan türünde Isparta birincileri Özel Altınbaşak Koleji'nden çıktı. 2011 YGS sonuçlarına göre YGS-1,YGS2, YGS-3,YGS-5 ve YGS-6 birincileri Altınbaşak'tan çıktı.

Özel Altınbaşak Koleji Müdürü Vahit Çiftçi, 2011 YGS genel başarı oranının yüzde yüz olduğu söyledi. Öğrencilerin SBS'de farklı illerden fen liselerini kazandıkları halde Altınbaşak'ı tercih ettiklerini belirten Çiftçi, "Öğrencilerimiz 4 sene içinde aldıkları eğitim neticesinde geçmişteki başarılarını tekrarlayarak iyi bir üniversite kazanma yolunda büyük adımı atmış oldular.

Öğrencilerimizin tercihi genellikle tıp fakültesi, mühendislik fakülteleri olacaktır." dedi. Çiftçi, YGS'de 4 yıldır Isparta birincisi çıkarttıklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Üç puan türünde Isparta birincisi olan Burak Akın da okulundan son derece memnun olduğunu ifade ederek, öğretmen ve idarecilerin katkısı ile sonuçta ortaya böyle bir başarı çıktığını söyledi.

Akın, tercihinin tıp fakültesi olduğunu kaydetti. Okul Aile Birliği Başkanı Âdem Demiralay da Altınbaşak Koleji'nin eğitim de bir marka olduğunu söyledi. Demiralay, bu okullardan mezun olan öğrencilerin iyi bir üniversiteyi kazanarak hem Isparta'yı hem de Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil edeceklerine inandıklarını belirtti.