Belediye Meclisi, İmar Yönetmeliğinin genel yönetmelik ve yüksek katlı yapıların yapım yönetmeliği hazırlanması konusunu Eylül ayında görüşme kararı aldı.

Belediye Meclisinin geçtiğimiz günlerde Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda genel yönetmelik ve yüksek katlı yapıların yapım yönetmeliği hazırlanması konusu ele alındı.

Bu doğrultuda; gündemin dördüncü maddesinde yer alan; İmar Yönetmeliğinin genel yönetmelik ve yüksek katlı yapıların yapım yönetmeliği hatırlanması konusunun görüşülmesi konusunda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclise sunuldu. Komisyon Başkanı Akif Aslan tarafından okunan raporda; "Belediyemiz İmar Yönetmeliğinin genel yönetmelik ve yüksek katlı yapıların yapım yönetmeliği hazırlanması konusunun görüşülmesi.

Açıklaması: bu konuda komisyonumuzca çalışmalar ve araştırmalar devam etmekte olup konunun daha sonraki meclis toplantılarına bırakılması uygun bulunmuştur" denildi.

Söz konusu komisyon maddesi daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından meclis üyelerinin oylarına sunuldu ve oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.

Demokrat