Doğalgazın Kömüre  oranla daha ucuz olduğunu belirten Küp, “Isparta halkının çevreye  daha duyarlı  davranmalı  için  doğalgazı tercih  etmeleri gerektiğini belirtti.

Küp, “Doğalgaz fiyatı zannedildiği gibi çok pahalı bir şey değil. Doğalgaz kullanan bir aile, evinde kömür, tüp kullanmayacak. Çünkü bu tür ihtiyaçlarını doğalgaz sayesinde giderecek. Isparta’da 1 metreküp doğalgazın fiyatı 62,5 Kr. Oysaki Ankara’da 74 Kr, İstanbul’da ise 73 Kr’dur. Isparta’da bir ailenin yıllık doğalgaz kullanımı ortalama 1200 TL’dir. Bu ücrete ısınma ve mutfakta kullanılan gaz dahildir. Halkımız bu kıyaslamayı iyi yaparak, doğalgaz kullanımına yönelmelidir” dedi.

Doğalgaza abone olurken ödenmesi gereken ücretler konusunda da bilgi veren Küp, “Isparta’da bir konutun doğalgaza abone olmasının maliyeti 2 bin 500 ila 4 bin TL arasında değişmektedir” dedi.

Doğalgaz kullanma konusunda bilgiler veren Küp açıklamasına şöyle devam etti: Doğalgazı verimli ve güvenli kullanmak için Bacalı doğalgaz cihazlarını 8 m 3 'ten daha küçük alanlara yerleştirmeyiniz. Bu tip cihazların bulundukları alandan en az 150 cm 2 net geçişli atmosfere açılan havalandırma menfezleri bulunmalıdır. Bu menfezleri asla kapatmayınız.

Bacalı kombi veya soba bulunan odalarda yatmayınız. Bacalı cihazlarınızı (şofben veya kombi) banyo ve tuvaletlere yerleştirmeyiniz. Hermetik kombinizi kapalı balkonlarda kullanırken havalandırma menfezini açık tutunuz. Hermetik kombinizi açık balkonlarda kullanırken mutlaka koruyucu bir kutu içerisinde muhafaza ediniz”.