Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün Hakkari Emniyet Müdürlüğü ile hazırladığı ''Gönül Köprüsü Projesi'' kapsamında Hakkari'de eğitimlerini sürdüren 20 öğrenci Isparta'ya geldi.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Emniyet Müdürlüğü'nde Hakkari'den gelen öğrencileri kabulünde yaptığı konuşmada, Isparta'daki bütün öğrencileri kendi evlatları ve canları gibi gördüklerini belirterek, çocuklara sevgiyi aşılamak amacıyla ''Okulcanlar'' projesini geliştirdiklerini ve projeyi bir çok ilin örnek aldığını söyledi.

Proje kapsamında Isparta'da eğitim gören öğrencileri başka illerdeki öğrencilerle buluşturmak istediklerini kaydeden Gürkan, ''Birlik ve bütünlüğün sevgiyle büyüyeceğine ve toplumların da sevgiyle medeniyetleri oluşturacağına inanıyoruz. Hakkari ve Isparta'daki öğrencilerimiz ile başlattığımız bu çalışmanın iki il arasında karşılıklı sevgi ve hoşgörü ile güçlenerek gelişmesini diliyorum. İlerleyen dönemlerde bu sevgi köprüsü ve karşılıklı iletişimle ticari ilişkiler de sağlayabiliriz'' dedi.

Hakkari'den gelen öğrencilerin ilköğretim ve lise son son sınıflarda eğitim gören başarılı öğrencilerden oluştuğunu vurgulayan Gürkan, ''Hakkari Emniyet Müdürlüğümüz ile kurduğumuz iletişim sayesinde ortaklaşa Gönül Köprüsü Projesi'ni hazırladık. Amacımız iki ilin öğrencilerinin kaynaşmasını sağlamak'' diye konuştu.

Hakkari'den Isparta'ya gelen öğrencilerin hafta boyunca kentin önemli tarihi ve turist yerlerini gezerek bilgi alacaklarını vurgulayan Gürkan, misafir öğrencilerin kendileri için hazırlanan çeşitli aktivitelere katılacağını ve gönüllerince eğleneceklerini dile getirdi. Öğrencilerin gokart ve buz pateni yapacağını belirten Gürkan, ''6 boyutlu sinema eğlencesini yaşayacaklar. Üniversitemizi gezerek ileride kendilerine ışık tutacak alan için önceden bilgi sahibi olacaklar'' dedi.

Ziyarette, Hakkari'den gelen öğrenciler Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a bölgede üretilen bal ve çeşitli hediyeler sundu. Gürkan da öğrencilere Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Polisparta'' dergisi hediye etti.