Antalya, Isparta ve Burdur'dan 8 ilçenin katılımıyla Akdeniz Belediyeler Birliğine üye belediye sayısı 52'ye yükseldi.

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) olağan meclis toplantısı, Hakan Tütüncü başkanlığında, Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) konfer¬ans salonunda yapıldı. Toplantıda Antalya'nın Serik, İsparta'nın Sütçüler, Çarıksaraylar, Çiçekpınar, Şarkikaraağaç, Burdur'un Kızılkaya, Kocaaliler ve Çeltikçi belediyelerinin üyelik talebi, oy bir¬liğiyle kabul edildi. Yeni üyelerle birliğe üye belediye sayısı 44'ten 52'ye çıktı.

Tütüncü, yaptığı konuşmada, belediyeler birliğini kurumsal bir yapıya kavuşturmayı ve şehrin sorunlarında inisiyatif almayı hede¬flediklerini söyledi. Hizmeti vatandaşların ayağına götürmeyi ve mesafeleri kısaltmayı amaçladıklarını anlatan Tütüncü, "Kurum güçlü olursa bu yapıdaki her belediye güçlenecektir" dedi. Toplantıda söz alan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, belediyelerin borç batağı içinde olduğunu belirterek, Başkan Tütüncü'den destek istedi. Bunun üzerine Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği öncülünde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de katılımıyla bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi. Tütüncü, "Sorun masaya yatırılacak. Fazla abarttığınızı düşünüyorum. Zannediyorum ortak akıl zemininde buluşacağız" dedi.

Toplantıda Akdeniz Belediyeler Birliğinin 2015 yılı çalışma programı tanıtıldı, birlik tüzüğünün değişikliğine ilişkin teklifler ile Türk Dünyası Belediyeler Birliğine üyelik konuları görüşüldü. Proje yarışma yönetmeliğinin de tartışıldığı toplantıda, birliğin yeni logosu tanıtıldı.