Hacı adaylarını uğurlama programı Terminal Camii avlusunda gerçekleşti. Programa, İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner, Müftü Yardımcısı , İlçe Müftüleri, Müftülük yetkilileri, Kafile Başkan ve görevlileri ile hacı adayları ve yakınları katıldı.

Mekke Kur'an Kursu hocalarından Hafız Abdullah Ertuç hocanın okuduğu Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner Hoca tarafından hacı adaylarına uyarı niteliğinde bir konuşma yapıldı.

Müftü Vekili konuşmasında, hacı adaylarına kutsal topraklarda nasıl hareket edecekleri konusunda bilgi vererek; “Hac yolculuğu kutsal bir yolculuk, hac ibadeti de bir kişinin hayatında bir defa yapmakla hükümlü olduğu kutsal bir ibadettir. Sizler ne mutlu ki, bugün böyle bir yolculuğa çıkıyorsunuz ve bu kutsal ibareti yerine getireceksiniz. Yaklaşık bir aydır bu yolculuk için seminerlere katıldınız, gerekli hazırlıklarınızı yaptınız şimdi ise gitmek üzere yola çıktınız. Sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum. Kutsal topraklarda bizler bundan sonra sizlerin dualarını bekliyoruz.” dedi.

Daha sonra ilahi ve şiirler okundu. Program, yapılan uğurlama duası ile sona erdi. Yapılan duanın ardından hacı adayları kendilerini uğurlamaya gelen yakınları ile son kez vedalaşarak otobüslerine bindiler ve Süleyman Demirel Havalimanına hareket ettiler. Havalimanında yapılan pasaport işlemlerinden sonra Kutsal Topraklara gitmek üzere havalandılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Isparta'dan hacca giden ilk kafilede 193, ikinci kafilede ise 194 olmak üzere toplam 387 hacı adayı bulunuyor.