Fevzi Paşa İlkokulunda 4. sınıf öğrencileri 15 Temmuz şehitleri ve işgalciye ilk kurşunu atan kahraman Ömer Halisdemir'i unutmadı. Sınıflarında 15 Temmuz köşesi hazırlayan Fevzipaşa İlkokulu 4-B öğrencileri Ömer Halisdemir'in anne ve babasına da mektuplar yazarak gönderdi.

Ömer Halidemir'e mektuplar yazan minikler okuyanları hem duygulandırdı hem de satırlarına yansıyan cesaret ifadeleriyle gurur ve güven verdi. İşte o mektuplardan öne çıkanlar...

 Sevgili Hasan Hüseyin Amca;

İlk olarak ellerinizi öpüyorum. Böyle güzel bir evlat yetiştirip onu peygamberden sonraki en güzel rütbe olan şehitliği kazanacak kadar iyi terbiye ettiğiniz için teşekkürler. Eğer gerekirse bizde bu vatan için Ömer amcamız gibi canımızı feda ederiz. Çocuklarına baba olamadı ama bu vatanın kahramanı oldu. Şuanda televizyon izliyorsam, ders çalışıyorsam, oyun oynuyorsam hepsi Ömer amcamızın ve sizin sayenizde. Ellerinizden öpüyorum sadıcakla kalın.

----------------------------------------

Isparta Fevzi Paşa İlkokulu 4/B
Ahmet Temel

Sevgili Hasan Amca; Bir gece uyandım sela sesleri, dualar. Yarab noluyor her yer askerle dolu. İnsanlar telaş içinde, yurdumuza düşmanlar saldırmış. Tanklarla, silahlarla, uçaklarla tanklar insanları eziyor. Uçaklar insanları bombalıyor. Bir yanda selalar bir yanda ezanlar okunuyor. Hainler devletin, milletin silahlarıyla halkı, polisi, askeri vuruyor. Ve senin oğlun komutanını tek kurşunla vurdu. Helal olsun Hasan amca kurtulduk o ve o gibi kahramanlar sayesinde. Ezanlarımızı susturamadılar. Bayrağımızı indiremediler. Biz hepimiz birlik ve beraberlik içinde kalmayı başardık. Allah vatanımızı milletimizi korusun.Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Yaşan Türkiye Cumhuriyeti!

Hatice Küçükkart

-----------------------

Sayın Hasan Amca; Ben Isparta'dan Ahmet Halil Giray. 4/B sınıfında okuyorum. Size teşekkür amacıyla bir mektup yazdım. 15 Temmuz gecesinde, o karanlık gecede geleceğimizin aydınlık olması ve vatanı korumak amacıyla canını düşünmeden kurşun sıkıp, 30 kurşunla şehit oldu. Gerçekten çok üzüldük. Sizin için çok üzüldüm ama Ömer Halisdemir cesur bir şekilde 30 kurşun yedi. Bizim sınıfımızda Ömer Halisdemir'in ve diğer şehitlerin resmi asılı. Bizim sınıf Ömer Halisdemir'i çok seviyor. O Karanlık gecede darbeye izin vermediniz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sizleri unutmayacağız. Allah razı olsun.

Ahmet Halil Giray
29.09.2016

Şehidimizin Babasına Mektup Merhaba Hasan amca. Ben Isparta Fevzi Paşa İlk Öğretim Okulu öğrencisi Nevin Nisa Uludağ. Vatanımızın şehidi için mektup yazdım. O, sadece Niğde'nin kaybı değildi o bütün Türkiye'nin kaybıydı. Çünkü o bizim abimizdi. Size duygularımı ifade etmek için mektup yazdım, lütfen kabul edin. Beni de ailenizden sayın. Ömer abim yanınızdan ayrılmış olabilir. Ama artık bizler Ömer Halisdemiriz. Allah ondan binlerce kez razı olsun. O olmasaydı buralarda olacağımı zannetmiyorum. Onun gibi kocaman yürekli bir evlat yetiştirdiğiniz için size çok minnettarım. Onu hiçbir zaman unutmayacağım söz veriyorum. Ömer Halisdemir ismi hiçkimsenin aklından çıkmayacak bundan emin olabilirsiniz. Ellerinizden öperim.

Nevin Nisa Uludağ

-------------------------------------

Kıymetli Hasan Hüseyin Amca; Ben sana bu mektubu Isparta'dan yazıyorum. Adım Zeynep Tuana ve 4. Sınıfa gidiyorum. Belki bizim yaşımız çok küçük ama büyüklerimiz ve öğretmenimizin anlattıklarından anladığım kadarıyla ülkemiz bu yaz çok zor günler atlattı. Ülkemizin içinde bulunduğu tehlikenin farkına varıp vatanımızı korumak için herkesin verdiği emek ve fedakarlıklardan en büyüğünü senin oğlun Ömer Halisdemir'in yaptığını bütün dünya biliyor ve biz önce ona sonra sana hem minnettarız hem de duacıyız. Böyle bir evlat yetiştirğiniz için sana ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz de en az onun kadar ülkemize sahip çıkmayı öğrendik ve büyüklerimize çok çalışıp iyi birer meslek sahibi olmaya söz verdik. Sen de yaşadıkça oğlunla gurur duyabilirsin ve bizler de senin için çalışıp yüzünü biraz olsun gülümseteceğiz. Saygıyla ellerinden öperim.

Zeynep Tuana Tülü
Fevzi Paşa İlkokulu 4/B sınıfı

-------------------------

Ömer Halisdemir, Türk asker. 2016 Türkiye askeri darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldüren koruma assubaydır. Hasan Hüseyin amca iyi ki böyle bir oğlan yetiştirmişsiniz. Oğlunuz öldü. Çok başınız sağolsun. Keşke ölmeseydi. Üzülmeyin eminim cennettedir ve güzel bir gün geçiriyordur inşallah. Oğlunuza ne kadar teşekkür etsek azdır. İyiki böyle bir evlat yetiştirmişsiniz. Merak etmeyin ben ona hep dua edeceğim. İnşallah dileklerim kabul olur. Ona teşekkür edemiyorum ama size teşekkür edeyim. Yani size çok teşekkür ederim Hasan Hüseyin amca. Saygılarla.

Begüm Ergün
----------------------------

Sevgili Ömer Abi'nin Babası; Sevgili Hasan Hüseyin amca, ben Isparta Fevzi Paşa Okulu'ndan İlayda. Ömer abimi tebessümle dinlediğin gibi beni de tebessümle dinler misin? Ömer abim 15 Temmuz gecesi vatanı ve bizim için kendini siper etti. O sadece Niğde'nin kahramanı değil. Bizim gönlümüzün de kahramanı. Onun gibilerinin sayesinde göklerden inmedi bayrağımız. Allah onlar gibilerden binlerce kez razı olsun. Sizi de unutmamak lazım. Sizden de binlerce kez razı olsun. Öyle bir evlat yetiştirmişsiniz ki vatanımızı, milletimizi korumayı öğretmişsiniz. Allah sizin gibi evlatlar yetiştirmeyi nasip eylesin.

İlayda Toklu
-------------------------