Isparta ilinde ikamet eden Cennet Nur Topçu, üniversite okumak için gittiği Aksaray’da tur otobüsünün çarpması sonucu yaşamını yitirdi. 
 
Aksaray'da okuldan çıktıktan sonra yolun karşısına geçip dolmuşa binmek isteyen üniversiteli genç kız, Tur otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazanın ardından üniversite öğrencileri oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Kaza, saat 10.30 sıralarında Tacin Mahallesi Aksaray Adana Karayolu kenarında bulunan Aksaray Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, okuldan çıkarak dolmuşa binmek için yolun karşı tarafına geçmeye çalışan Yabancı Diller Meslek Yüksek Okulu 1. sınıf öğrencisi Cennet Nur Topçu'ya (20), Oktay K. idaresindeki 34 HU 7414 plakalı tur otobüsü çarptı. Kazada ağır yaralanan Cennet Nur Topçu, kaldırıldığı Aksaray Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
 
ARKADAŞLARI YOLU TRAFİĞE KAPATTI 
 
Genç kızın ölüm haberini alan üniversitedeki arkadaşları ise karayolu üzerinde oturarak trafiği kapattı. Yaşananlara tepki gösteren üniversite öğrencileri, "Yıllardır okulumuzun önüne bir üst geçit yapılmadı. İllaki birinin ölmesi mi gerekiyor du?" şeklinde tepki gösterdi. Yolu açmamakta ısrar eden öğrencilere emniyet görevlileri müdahale etmek istedi.
 
İKNA İÇİN EMNİYET MÜDÜRÜ GELDİ
 
Zaman zaman polis memurları ve öğrenciler arasında tartışmalar yaşandı. Emniyet amirlerinin öğrencileri ikna edememesi üzerine olay yerine Emniyet Müdürü Mustafa Şahin geldi. Şahin, öğrencileri ikna etmek için büyük çaba sarf ederken, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da olay yerine geldi.
 
ÜST GEÇİT YAPILMASI GEREKİYOR
 
Rektör Acar, büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, yoğun bakıma alınan yaralı öğrencinin hayatını kaybettiğini söyledi. Acar, "Üzüntümüz sonsuz. Ben buradaki her öğrenci Jigolo siteleri arkadaşım kadar üzgünüm. Ölen öğrencimizin ailesine ve öğrencilerimize başsağlığı diliyorum. Böyle bir elim kazanın olabileceği ihtimalini maalesef biliyorduk. Çünkü burası işlek bir karayoluydu. Öğrencilerimiz karşıdan karşıya geçmek durumundaydı. Bugün olmazsa yarın böyle bir tehlike vardı. Bunu biz büyüklerimizle paylaştık. Onlar da hak verdiler ve üst geçit yapılacağını söylediler. Maalesef bugün sabah böyle bir haberle sarsıldık. Bu hiç birimizin arzu edeceği bir şey değil. Böyle bir hadisenin yaşanmaması için ne yapmamız gerek belli. Buraya gelirken belediye başkanımız ile görüştüm. Karayolları ile irtibat halinde olduklarını söyledi. Karayollarının şehir merkezinde yapmaya karar verdiği 3 üst geçitten birinin buraya yapılacağı söylendi. Ama bunun ertelenebilir bir tarafı yok. Bunun yarından tezi yok mutlaka yapılması gerekiyor" diye konuştu.
 
TRAFİK KURBANI CENNET’İN CANSIZ BEDENİ ISPARTAYA GETİRİLDİ
 
Kızlarını trafik kazasında kaybeden aile dün Aksaray’a gidip cenazelerini teslim aldılar. Bugün ise üniversite öğrencisi Cennet Topçu’nun, Isparta’da defnedileceği öğrenildi.