Isparta Arena Dağcılık Kulübü'ne bağlı lisanslı profesyonel dağcı grubu, Türkiye’nin çatısı olan 5.137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'nın tırmandılar.

Isparta Arena Dağcılık Kulübü Türkiye Dağcılık Federasyonu'na bağlı lisanslı profesyonel dağcı Bilal Gülsoy ve ekip arkadaşları Ağrı Dağı'na tırmanışlarını başarıyla gerçekleştirdi.

4 GÜN 3 GECE SÜREN ZORLU SÜREÇ

Profesyonel dağcı Bilal Gülsoy haber merkezimize verdiği bilgide şu ifadeleri kullandı: ''Isparta'dan yola çıkıp Türkiye’nin çatısı olan 5.137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'nın tırmanmanın mutluluğunu yaşadık. 4 gün 3 gece süren zorlu yolculukta, ilk gün 3200 kampına ulaşan ekip ikinci gün 4200 kampına ulaştı. 08.09.2021 Çarşamba günü saat 06:45'de Türkiye’nin çatısı Ağrı Dağı'nda zirveye zor şartlar ve çok soğuk havada başarı ile ulaştık. Ekibimiz Perşembe günü öğleye doğru Ağrı Doğubeyazıd ilçesine kazasız bir şekilde ulaştı.Çok güzel bir etkinlik oldu. Manzara muhteşemdi.''

ZİRVEDE NAMAZ KILMAYI ÇOK ARZU ETTİM

Zirvesinde sadece 2 kişinin namaz kıldığı Ağrı Dağı'nda namaz kılmayı çok isteyen Bilal Gülsoy, hava şartlarının elverişsiz olmasından dolayı secde ederek şükrettiğini ama namaz kılamadığını belirtti. 

AĞRI DAĞI'NA BU GÜNE KADAR ISPARTA'DAN 25 KİŞİ TIRMANDI

Ağrı Dağı'na bu zamana kadar Isparta’dan 25 kadar kişinin tırmandığı tahmin ediliyor.