Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurular arttı, Isparta’da da adeta rekora koşan artışlar yaşanıyor. En çok şikâyet bankalara yapılırken, başvuruların adresi olan Ticaret İl Müdürlüğü koridorları bankalardan haklarını arayanlarla dolup, taşıyor.

Bankacılık sektöründe tüketiciden alınan dosya masrafı, yüksek ekspertiz gibi ücretlerin geri ödenmesini sağlayan mahkeme kararlarının ard arda gelmesi ve bu konudaki başvuruların tüketici aleyhine sonuçlanması Ispartalı tüketicileri cesaretlendirdi. Bankalara olan şikâyetler, Isparta’da hat safhaya ulaştı. Başvuruların adresi olan Ticaret İl Müdürlüğü koridorları haklarını arayan tüketicilerle dolup, taşıyor.

Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Ahmet Çevik, yaşanan yoğunluk ve şikâyet artışını hakem heyetlerinden ve mahkemelerden tüketici lehine çıkan kararlara bağladı. Isparta Tüketici Hakem heyetine, günde 50 üzerinde müracaat geliyor. Bu yoğunlukla beraber Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tüketici Hakem Heyet Başkanlığının mekân sıkıntısı da gündeme geldi.