Isparta’nın Çünür Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların bağışlarıyla Aşure Yemeği verildi. Hz. Ali Cami’de saat 10.00-13.00 arası ikram edilen yemek öncesi ise, ahirete göçen Çünür Mahalle sakinlerinin ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif okutuldu. Mehter Takımı’nın konserinin yer aldığı etkinlikte ayrıca Mekke Kur’an Kursu hafızları tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve ilahiler söylendi.   

Mevlid-i Şerif ve Aşure Yemeği programının kokordinatörü Mustafa Solmaz, geleneksel hale getirmeyi düşündükleri proğrama yoğun katılım olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Söz konusu etkinlikle ilgili teklifi Çünürlülere sunduğunda olumlu görüşler aldığını vurgulayan Mustafa Solmaz şunları söyledi:

“Sağolsunlar komşularımız, mahalle sakinlerimizle birlikte güzel bir proğramı gerçekleştirdik. Kimisi kurban bağışladı, kimisi nakdi yardım yaptı. Bir gün önceden etleri kazanlara koyduk kaynattık, etin suyu ile plav yaptık. Hanım kardeşlerimiz de gece yarısına kadar yardımcı olup etleri kemiklerden ayırdılar ve yemek yapımına katkıda bulundular.

Isparta’mızın menüsünde çorba, etli pilav, kuru fasulye ve helva vardır. Ancak Aşure Günü münasebetiyle davetlilerimize helva yerine aşure ikramında bulunduk.”

Mustafa Solmaz, Mevlid-i Şerif ve Aşure Yemeği etkinliğine maddi, manevi katkıda bulunan ve programa katılım sağlayan herkese program komitesi adına teşekkür etti.  

Maksimum Bilgisayar İftar Saatini Sunar.. Maksimum Bilgisayar İftar Saatini Sunar..