Coşkulu bir cemaatin katılımıyla gerçekleşen kandil özel programı İl Müftüsü'nün “Peygamberimiz ve Çocuk” konulu vaazıyla başladı.

Kandil vaazında, bu gece dünyayı teşrif eden Hz. Peygamber’in (s.a.s) doğumu, çocukluğu, gençliği, ahlakı ve çocuklarla münasebetinden bahseden İl Müftüsü, vaazını; “Peygamberimizi daha yakından tanımalı, onu anlamaya çalışmalı ve bilhassa çocuklarla iletişimini yeniden hatırlayarak hayatımıza taşımaya gayret etmeliyiz” sözleriyle bitirdi.

İl Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Güner’in Kur’an tilavetiyle devam eden program, Ulu Camii din görevlisi Ali Çil, Belediye Camii İmam-Hatibi Sait Kılınç, Fatih Çarşısı İmam-Hatibi Enver Yeşilpınar ve Mimar Sinan Camii Müezzin Kayyımı İbrahim Gülal’ın birbirinden güzel seslerle okudukları ilahiler, kasideler, tekbir ve salevâtlarla dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. 

Koronavirüs tedbirlerine dikkat edilerek okunan Mevlid-i Şerif’in sonunda dua yapıldı ve ardından Diyanet işleri Başkanlığı’nın talimatıyla tüm yurtta saat 21.00’de minarelerden okunan üçer tekbir ve salevât görevliler tarafından koro halinde okundu.