Isparta'da uzun yıllar öğretmenlik yapan daha sonra kitap ve kırtasiye sektörleriyle ilgili yatırımlar yapan Öğretmen Hüsülü UYSAL'ın abisi Mevlüt UYSAL İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal kimdir?

İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal kimdir? Eski Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal hakkında ne biliyoruz. Detaylar haberimizde...

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

1966 yılında Antalya/Alanya'da doğan Mevlüt Uysal, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftanda aktif siyasetle meşgul oldu ve mahalle temsilciliğinden ilçe başkanlığına kadar her kademede hizmet tecrübesi kazandı.

Gerek mesleği ile ilgili gerekse diğer sosyal konularda faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda yer aldı, yönetiminde bulundu.

1997'den itibaren ikamet etmekte olduğu Başakşehir'de 1. Etap Site Yönetimi, Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

 İstifa eden Kadir Topbaş'ın yerine Mevlüt Uysal geliyor! İstifa eden Kadir Topbaş'ın yerine Mevlüt Uysal geliyor!

KURUCU BELEDİYE BAŞKANI

1997’den itibaren ikamet etmekte olduğu Başakşehir’de 1. Etap Site Yönetimi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde Başakşehir Belediyesi kurucu Belediye Başkanı olarak görev alan Mevlüt Uysal, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nde ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın, Kadir Topbaş'ın istifa ettiği İstanbul Belediye Başkanlığı'na getirileceği iddia ediliyor.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SERÜVENİ

Başakşehir’de ikamet eden Mevlüt Uysal. 1997 senesinde Başakşehir’de "1. Etap Site Yönetimi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı" görevine gerdi.

2009 senesinde Başakşehir ve Bahçeşehir birleşerek ilçe oldu. Bunun üzerine Uysal da "29 Mart 2009" Yerel Seçimlerinde "Başakşehir Belediye Başkanı Adayı" adayı oldu.

Bölgede bulunan 127,482 seçmenden 103,111’i oy kullanmıştı ve bunlardan 39,072’sinin oyu Mevlüt Uysal içindi. Uysal, "Başakşehir Belediye Başkanı" seçilmişti.

Mevlüt Uysal "30 Mart 2014" Yerel Seçimlerinde 190,906 seçmenden 92,559’unun oyunu alarak ikinci kez "Başakşehir Belediye Başkanlığı"na seçildi.